Головна Новини Світлини історичних пам’яток Тернопільщини стали одними з кращих за версією Вікіпедії

Світлини історичних пам’яток Тернопільщини стали одними з кращих за версією Вікіпедії

У грудні нагородили фотографів, які здобули перемогу в міжнародному проекті «Вікі любить пам’ятки». Його головна мета – це створення інформаційної бази зі знімками про культурне надбання світу.

Україна зайняла перше місце серед країн-учасниць за кількістю завантажених фотографій – 37 000 (знімки 2500 пам’яток зроблено вперше). Усього було 410 учасників, шестеро з них входять до Топ-15 найактивніших завантажувачів світлин у світі.

На церемонії були присутні переможці всіх представлених номінацій (учасники, які зробили найбільше фотографій пам’яток культури у кожному регіоні України, автори, чиї фото визнали кращими за регіонами України та потрапили до десятки найкращих).

У залі Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки проходила виставка робіт призерів «Вікі любить пам’ятки 2017».

Приємно, що в десятку кращих увійшли фотографії історичних пам’яток Тернопільщини. Зокрема, 10 місце посіла світлина на якій зображені Руїни Червоногородського замку, фотограф Сергій Криниця.  7 місце – Панорама пам’яток Кременця, фотограф Максим Присяжнюк.  4 місце -Руїни Кудринецького замку у вечірньому світлі, фотограф – Сергій Рижков.