Головна Новини Світлина чортківського фотографа потрапила у серію робіт одного з фотопроєктів «Ukraїner»

Світлина чортківського фотографа потрапила у серію робіт одного з фотопроєктів «Ukraїner»

Туристичний проєкт «Ukraїner» вирішив спробувати передати останній день зими (тобто, 29 лютого) через об`єктив фотокамери, організувавши серію робіт під назвою «366-й день України». Минулого місяця організатори запропонували усім охочим знімати 29 лютого у будь-якій точці країни. Майже 200 учасників сфотографували найцікавіше з того, що відбувалося навколо них у цей день, – йдеться у повідомлені організаторів, пише Чортків Сіті

У цій серії фоторобіт – і спортивні тренування, і публічні виступи, і пейзажі міст та сіл з різних регіонів України.

 Скриншот проєкту

Поміж серії фоторобіт зі всіє країни є також світлина юного чортківського фотографа Максима Огородника. Одну з робіт він відправив на фотопроєкт з під назвою «Перші квіти пробиваються з-під землі», яку «підловив» у рідному селі Шманьківці.

 Фото Максима Огородника

Довідково. Максим Огородник народився 23 листопада 2000 року у селі Шманьківці на Чортківщині. Фотографією захоплюється зі школи. Опанувавши фах опоряджувальника будівельника в Чортківському вищому професійному училищі (диплом з відзнакою) вирішив піти у творчому напрямку. У п’ятнадцять років під час «Місяця Тернополя» у Вікіпедії, отримав диплом переможця в номінації «За найкращу завантажену світлину Тернополя» (2017 р.). Фотографію опанував самотужки, без сторонньої допомоги. Від вересня 2019 року фотокореспондент видання «Голос народу» та випусковий редактор веб-сайту Чортків.City.