Головна Новини Священики Тернополя самі обиратимуть керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ

Священики Тернополя самі обиратимуть керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ

8 червня 2017 р.Б. в Патріархії УАПЦ відбулось чергове засідання Архієрейського Собору УАПЦ та Патріаршої Ради.
Згідно протоколу засідання Предстоятель УАПЦ Блаженніший митрополит Київський і всієї України Макарій залишається керуючим Хмельницькою єпархією , а архієпископ Мстислав ( Гук ) призначений настоятелем Богоявленського храму м. Кам’янець-Подільський.
Щодо Тернопільської єпархії рішенням Архієрейського Собору та Патріаршої Ради прийнято провести єпархіальні збори священослужителів в м.Тернополі та на зборах визначитись із кандидатурою на керуючого Тернопільською єпархією із двох запропонованих кандидатів Архієрейським Собором або запропонувати кандидатуру із числа духовенства Тернопільської єпархії, повідомляє прес-служба Патріархії УАПЦ.

Нагадаємо, що Тернопільською єпархією УАПЦ після відсторонення архиєпископа Мстислава (Гука) через його неналежну поведінку спершу керував Івано-Франківський митрополит Андрій (Абрамчук), згодом єпархію очолив єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь). 4 травня 2017 року Архиєрейський собор УАПЦ звільнив єпископа Віктора (Бедя) від керівництва Тернопільською єпархією. Предстоятель УАПЦ так пояснив це рішення: «Владика Віктор (Бедь) вмішувався у справи усієї Церкви, за що покараний. Але якщо він покається: напише прохання, що більше того не буде робити… Тоді, вочевидь, покарання з владики знімуть, але до Тернополя його уже не повернуть», повідомляє RISU