Головна Новини Святійший Патріарх Філарет відвідає Тернопільщину

Святійший Патріарх Філарет відвідає Тернопільщину

Прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату повідомляє про запланований за 30 жовтня офіційний візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Тернополя.Нагадаємо, востаннє Святійший Владика був у нашому місті чотири роки тому – в червні 2012-го.

О дев’ятій годині ранку 30 жовтня Патріарх у Тернополі освятить новозбудований храм св. мучч.Бориса та Гліба на вул.Білогірській (поблизу «старого» автовокзалу), після чого в співслужінні великої кількості єпископату та духовества з усієї України звершить у новоосвяченому храмі першу Божественну літургію.

 

По закінченні служби, Святійший Владика та всі присутні відбудуть на місце будівництва кафедрального собору свв.рівноап.Костянтина та Єлени (на перехресті вул. Київської-Тарнавського).

Перед початком освячення, на місці зведення кафедрального собору, Святійший Патріарх Філарет зустрінеться з журналістами та відповість на їх питання. (Якщо час не дозволятиме цього, то зустріч із журналістами може перенестися на кінець богослужіння.)

О 13:00 Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату звершить закладку першого каменя під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії – величного кафедрального собору в давньо-візантійському стилі.

Запрошуємо тернополян і гостей міста на наші заходи! Будемо раді бачити вас, і розділити з вами радість спільної молитви, яку очолить Першоієрарх Помісної Церкви – Київського Патріархату, в співслужінні сонму архієреїв і священиків із усієї України, духовенства та мирян благословенного Богом Тернопільського краю.