Головна Новини СБУ і поліція обшукали офіс “юридичної секти”

СБУ і поліція обшукали офіс “юридичної секти”

Вчора, у готелі “Тернопіль” у Тернополі, в приміщенні офісу громадського об’єднання «територіальна громада Тернополя» відбувалися обшуки. Про це повідомляє сайт Тернопільські новини.
За інформацією інтернет видання співробітники Національної поліції та СБУ  вилучають оргтехніку та документацію «територіальної громади» активісти  намагаються завадити їм.
Із достовірних джерел стало відомо, що підставою для проведення обшуків могло слугувати самовільне присвоєння учасниками «територіальної громади» повноважень органів влади.
– Громадські формування, які роблять своєю Біблією Конституцію і трактують її на власний лад з’являються у всіх містах України. Людей просять писати відмову від громадянства і не визнавати законів влади. В цьому будинку з табличкою юридична консультація збираються борці з організованою злочинністю. За цим криється втаємничене угрупування яке називається “Територіальною громадою Тернополя”
Як стверджують журналісти, ті, хто завітав в “Територіальну громаду Тернополя”, отримали промивання мізків.
– Була лекція, яка називалась “Лікбез”, нам розказували, як ми можемо перейти з правового поля юридичної особи в правове поле людини, – розповідає Зоровар. – Також були конституційні читання.
Оголошують про такі читання сарафанним радіо.
– Ті хто не відсіялись, їх запрошують в офіс. Там вже читають промови про Бога. Активісти там називають себе вже “Церквою Бога живого”, – зазначають журналісти. Людей просять написали відмову від громадянства України, щоби не платити податки і не поширювались закони.
У зв’язку із сумнівними ініціативами як то видачою тернополянам автомобільних номерних знаків власного зразка, самостійною реєстрацією суб’єктів підприємницької діяльності, чи самозахопленням земельних ділянок представники так званої “Територальної громади Тернополя” неодноразово привертали увагу громадськості, зокрема підприємець Клос, який самовільно встановлював МАФи. А Ігор Таловов незаконно утримував журналіста в своєму офісі. Також подейкують, що організатори тернопільської «територіальної громади» є релігійними фанатиками, які сповідують досить підозрілий культ, духовні наставники якого знаходяться у Росії та пропагують ідеї відновлення союзу між Україною, Білорусією та Росією.

За інформацією яку поширюють в мережі Інтернет проект Територіальних суверенних громад є справою рук Віктора Медведчука та координується “Українським вибором”.

Близько двох тижнів тому аналогічні слідчі дії силовики  проводили у офісі «територіальної громади» м. Хмельницька.

Наразі ні поліція ні СБУ не дають коментарів з цього приводу.