Головна Новини СБУ і військова прокуратура зайнялися “дерибаном” земель військового гарнізону

СБУ і військова прокуратура зайнялися “дерибаном” земель військового гарнізону

земля26 лютого 2015 року військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону на підставі тісної співпраці з Управлінням Служби безпеки України в Тернопільській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом розтрати службовими особами одного з державних науково-технічних підприємств області майна вартістю 2 млн 543 тис грн. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна в особливо великих розмірах). 

Того ж дня відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України матеріали кримінального провадження скеровані за підслідністю для провадження досудового розслідування до слідчого управління УМВС України в Тернопільській області.

Обставини кримінального провадження: упродовж 2007-2009 років службовими особами держпідприємства без попереднього погодження з відповідним міністерством направлено клопотання головам двох селищних рад про надання згоди на вилучення земельних ділянок площею 3,85 га – вартістю майже мільйон гривень та 6 га – вартістю понад півтора мільйона гривень, які перебували у постійному користуванні вищевказаного підприємства.

У подальшому рішеннями сесій сільських рад указані земельні ділянки вилучені з постійного користування державного підприємства оборонно-промислового комплексу та передані приватним структурам.

Як повідомив військовий прокурор Тернопільського гарнізону підполковник юстиції Руслан Куляш, здійснення процесуального керівництва у даному провадженні покладене на групу прокурорів військової прокуратури на чолі із заступником військового прокурора гарнізону.

 

Досудове розслідування триває.