Головна Новини СБУ перекрило канал постачання до Росії товарів військового призначення (фото)

СБУ перекрило канал постачання до Росії товарів військового призначення (фото)

3Співробітниками групи УСБУ в Тернопільській області, що дислокується у зоні проведення антитерористичної операції, перекрито контрабандний канал постачання до Росії товарів військового призначення. Зловмисники вивозили спецкомплектуючі українського виробництва через тимчасово окуповану терористами територію т.зв. «ЛНР».

Організатором каналу виявився 43-річний мешканець Луганської області, який отримував замовлення та забезпечував постачання товарів військового призначення. На територію терористичної організації «ЛНР» продукцію доставляли кур’єри.

2 1

На тимчасово окупованій території організатор приймав товар та безперешкодно доставляв його замовникам у Російську Федерацію через неконтрольовану ділянку державного кордону України.

У рамках спецоперації правоохоронці затримали трьох кур’єрів поблизу лінії розмежування. Співробітники СБУ вилучили в них комплектуючі для російських радіолокаційних станцій.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України встановила підприємство, з якого надсилалися товари військового призначення та блокувала будь-яку можливість постачання.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення всіх осіб, причетних до постачання продукції.

Нагадаємо, що військово-технічне співробітництво з Росією з серпня минулого року припинено згідно з Указом Президента України та Рішенням Ради національної безпеки і оборони України.