Головна Новини СБУ затримала керівника Реєстраційної служби який зажадав 44 тисячі хабара

СБУ затримала керівника Реєстраційної служби який зажадав 44 тисячі хабара

habarУ Тернопільській області Служба безпеки затримала одного із керівників Реєстраційної служби Бережанського районного управління юстиції, котрий вимагав від приватного підприємця хабар за державну реєстрацію договорів.

Зловмисник вимагав і отримав від одного з фермерів Бережанського району неправомірну винагороду у розмірі 44 тисячі гривень за реєстрацію угод оренди земельних ділянок.

27 травня ц.р. правопорушник був затриманий «на гарячому» співробітниками спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Тернопільській області під час отримання ним коштів від посередника «оборудки».

За матеріалами СБУ прокуратурою Тернопільської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання за вчинення цього злочину у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Слідство триває.