Головна Новини Сбербанк Росії і СК Провідна у Тернополі залили кровю і “похоронили”

Сбербанк Росії і СК Провідна у Тернополі залили кровю і “похоронили”

Роздавали листівки зі закликими не користуватись російськими банками, принесли похоронні вінки, а потім порозливали кров біля приміщення “Сбербанку” в Тернополі на вулиці Руській. Акцію влаштували активісти місцевого осередку ГО “Ідея нації”. Те ж саме повторили біля страхової компанії “Провідна”, про це повідомляє ДОБА

Кожна гривня, яку приносять в цей банк українці, це цвях, забитий у труни українських бійців, каже голова тернопільського осередку ГО “Ідея нації” Олексій Станько.

14739326345251 14739326985535 14739326979902 14739326968839

1473932634448

Акція відбулась сьогодні вранці. Біля приміщення зібрались активісти, перехожі тернополяни, чимало поліції та представники охоронної фірми. До активістів, що роздавали інформаційні листівки, з мигалками і сиренами примчали бійці спецзагону “Венбест”. Втім, коли побачили, що акція без застосування сили, залишили місце. Згодом приїхали представники правоохоронних органів.

— Спалити їх, — крикнув перехожий.

— Правильно робите, — додала жінка.

— Я проти “Сбербанку”, — додала ще одна тернополянка.

Втім, більшість перехожих зазначають, що заборона подібних банків має бути на державному рівні.

— У нас є інформайція, що ви зараз бути якісь вчиняти якісь протиправні дії, — зазначив заступник начальника Тернопільського міськвідділу поліції Андрій Фірман, який прибув на місце події.

Фірман додав, що він не захищає російський банк, а просто хоче провести роз’яснювальну роботу.

— Ми подали заявку в поліцію, маємо час, щоб провести нашу акцію до 1 години, а ви просто не даєте нам цього зробити, — заперечив активіст.

Врешті, біля похоронних вінків, які розклали під стінами банку, символічно розлили кров.  Згодом все повторили біля страхової компанії “Провідна”.

— Тут тисячі тернополян страхують життя, і тим самим дають Росії заробляти, — сказав Станько.

Нагадаємо, тернополяни неодноразово пікетували “Сбербанк Росії”, навіть били вікна у ньому. Тоді він перестав працювати на якийсь час. Згодом вночі поміняли назву зі “Сбербанку Росії” на “Сбербанк”, установа знову запрацювала.

14739326974548