Головна Новини Рідні Героїв Небесної сотні із Тернопільщини отримали “Золоті Зірки” Героя України

Рідні Героїв Небесної сотні із Тернопільщини отримали “Золоті Зірки” Героя України

10626439_678402542269278_1625931934730385126_o-650x418Президент Петро Порошенко в річницю Революції Гідності вручив 107 орденів «Золота Зірка» Героя України рідним та близьким Героїв Небесної Сотні.

«Від імені усього Українського народу – щира подяка Вам, матері та батьки, за те що виростили таких мужніх і прекрасних синів та дочок. І доземний уклін синам та дочкам, які втратили батьків», – сказав Президент, звертаючись до присутніх.

Багато хто не стримував сліз. Багато нагород з рук Президента отримали діти, яких тримали на руках рідні Героїв. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

За словами Глави держави, Україна кожного 20 лютого відзначатиме День Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи Україну. «Завдяки їхній самопожертві ми живемо і дихаємо, і маємо унікальний шанс змінити країну на краще, і не дай Боже нам його змарнувати», – сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що під час Революції Гідності українці боролися не лише з режимом Віктора Януковича, але і з зовнішнім ворогом. «До ліквідації та розшматування України в Москві готувалися ще до перемоги Майдану. Вони очікували падіння Януковича зо дня на день і прискорили хід подій», – підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що слідчі отримали доступ до записів приватних телефонних розмов Віктора Януковича з представниками російських силових структур, в яких вони заздалегідь готувалися до розстрілу активістів. Так, допитані бійці «Альфи» дали покази, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані.

Президент заявив: всі, хто вбивав Героїв на Майдані, отримають по заслугах. За його словами, поки що правоохоронні органи недостатньо зробили для покарання вбивць. Судді, які протягом останнього року покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом, будуть притягнені до відповідальності. «Це дуже складні і заплутані справи. Знищено доказову базу, заметено сліди, втекли виконавці. Відбулося це все в період міжвладдя, коли було паралізовано діяльність всіх без виключення силових структур», – сказав Петро Порошенко.

«Ми проведемо реформи, розбудуємо Збройні Сили та захистимо державність. Як би не було складно, які б ще випробування не випали на нашу долю, я зроблю все, щоб великі жертви, які за останній рік поніс наш народ, не приведи Господи, не виявилися марними. В цьому вам присягаю», – заявив Президент.

Голова громадської організації «Родина Небесної Сотні» Ігор Гурик наголосив на тому, що Революція Гідності народила ту Україну, яка є сьогодні. «Ця подія об’єднала всіх нас і нашу державу. Люди, що не знали один одного, стали живою стіною проти ненависті, ненажерливої влади, яка хотіла жити за рахунок нас з вами. Ще два роки тому ніхто не міг уявити, що люди на посадах можуть так оскаженіти. Небесна сотня стала ціною нашого майбутнього», – сказав він.

Зоя Кузьменко, мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, наголосила: «Поки в Україні є таки батьки і такі Герої, Україну не здолати».