Головна Новини Рятувати тернопільський аеропорт буде не тільки обласна рада, а й міська

Рятувати тернопільський аеропорт буде не тільки обласна рада, а й міська

Тернопільський аеропорт

Тернопільський аеропортПитання діяльності тернопільського аеропорту двічі піднімали під час шостого пленарного засідання п’ятої сесії обласної ради. Перший  – на етапі формування порядку денного, а другий під час внесення змін до обласного бюджету.

На початку роботи перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний запропонував доповнити порядок денний проектом рішення про створення спільного з міською радою Тернополя комунального підприємства для підтримки аеропорту.

«За погодження голови облради я звернувся з листом до міського голови Тернополя щодо створення спільного комунального підприємства для підтримки та фінансування аеропорту, – зазначив Василь Деревляний. –  Тернопільська міська рад дала добро. Думаю, що ми маємо прийняти відповідне рішення, виготовити необхідні документи та не ігнорувати допомогою міста у цьому питанні.».

Депутати підтримали пропозицію і під час розгляду проекту проголосували «за» створення такого підприємства. Аналогічне рішення декількома днями раніше, під час сесії міської ради 28 липня, прийняли і депутати міської ради. У міській раді повідомляють, що діяльність нового комунального підприємства буде спрямована на відновлення роботи та подальший розвиток тернопільського аеропорту. Частка міста у статутному капіталі КП становитиме не менше 50%. За словами міського голови Сергія Надала, місто готове долучитися фінансуванням, проведенням ремонтних робіт та придбанням обладнання, щоб тернопільський аеропорт нарешті відновив роботу. Засновником зі сторони міста виступить КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення». Його керівництво візьме участь у розробці та підписанні засновницького договору новоствореного підприємства та подання, підписання усіх необхідних документів для державної реєстрації створення юридичної особи – спільного підприємства.

Вдруге проблем аеропорту торкнулися під час внесення змін до обласного бюджету. Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк повідомив, що за рахунок перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету пропонується спрямувати 500 тисяч гривень на капітальний ремонт шатрового даху приміщення Тернопільського аеровокзалу. Після цього один із депутатів звинуватив голову обласної ради у підігруванні першому заступнику, який піариться на аеропорту. На це Віктор Овчарук відповів, що в жодному випадку не буде «гратися у політику», коли йдеться про будь-яке комунальне підприємство. І додав, що керівництво летовища просить гроші, бо дах тече, гаражів немає і техніка ламається. Усього їм необхідно 2,5 мільйони, а обласна рада дає тільки 500 тисяч. Після короткої суперечки депутати прийняли внесення змін до обласного бюджету.