Головна Новини Руйнування стереотипів – якої погоди слід очікувати жителям Тернопільщині у наступні липневі...

Руйнування стереотипів – якої погоди слід очікувати жителям Тернопільщині у наступні липневі дні

Стереотипи кажуть нам, що липень – вершина літа, що дні – найдовші, а ночі – найкоротші, що прийшла пора відпусток, купання, метеликів, вишень, засмаги і безтурботності. І часом так солодко віддатися у полон стереотипів, якщо вони метеорологічні та ще й виправдовують себе.

Цьогорічний липень розпочався руйнуванням стереотипів, коли зливи перетворили вулиці на річки, коли похолодання змусило дістати з верхніх полиць пуховики – я сама одягала, два дні ходила у легенькому пуховику, і мені було абсолютно комфортно – і коли 1 липня, якраз у дебютний день, на високогір’ї Карпат падав сніг.

Наприкінці тижня прийде Івана Купала, коли зазвичай всі теплими ночами скачуть через багаття і дівчата пускають на воду розкішні липневі віночки.

Що найближчі дні нам готують: синоптичні літні стереотипи чи незвичний ексклюзив?

Фото: www2.wetter3.de

6 липня на заході, у північних областях, а також на Вінниччині, Полтавщині та Черкащині пройдуть періодичні дощі та подекуди прогримять грози. На решті території буде сонячно сухо та малохмарно. Температура повітря порадує комфортом, протягом дня скрізь в Україні +24+28 градусів.

7 липня волога погода з локальними дощами охопить більшу частину території України. І лише в Криму, на Миколаївщині, Запоріжчині, Луганщині та Донеччині опадів не передбачається. Потепліє на 2-4 градуси, очікується +25+30 градусів. У Донецькій та Запорізькій областях ймовірно до +32 градусів.

8 липня на сході, півдні та в більшості центральних областей України буде сухо та тепло, навіть спекотно, +25+32 градуси. А ось на заході похолодає до +22+25 градусів. Також у західній частині та на півночі в неділю пройдуть місцями грозові дощі.

9 липня дощі знову поширяться на більшість областей, окрім південного сходу. Температура повітря очікується в межах +22+27 градусів, на заході +18+23, на сході до +30 градусів.

10 липня ймовірність дощів – повсюди, проте характер опадів буде типово літнім: від хмарності чи кількох крапель до помірної зливи. У західній частині очікується прохолодна погода, +18+22 градуси, на сході буде найвища температура повітря, +25+30 градусів, на решті території +22+26 градусів.

11-12 липня атмосферні фронти зумовлять періодичні дощі у більшості областей України. Наступної середи на півдні та сході, а в четвер, 12 липня, на Петра і Павла, у західних та північних областях буде багато сонця, істотні опади малоймовірні.

Температура повітря коливатиметься в комфортних межах, +24+29 градусів.

У Києві 6-7 липня атмосферний фронт зумовить окремі дощі, можливо, із грозами.

Впродовж наступного тижня столиця належатиме нестійкій повітряній масі з періодичними дощами та проясненнями. Температура повітря протягом дня становитиме +23+27 градусів.

І якими б не були стереотипи, прогноз погоди завжди слід перевіряти, стежити за оновленнями, не забувати озиратися довкола, фотографувати вишні, себе засмаглих, нюхати квіти, милуватися метеликами – словом, повною мірою насолоджуватися такими приємними стереотипами літа та його фаворита – липня.

Наталка Діденко