Головна Новини Руйнування моста у селі Лисівці: Відбулася екстрена виїзна нарада (фото)

Руйнування моста у селі Лисівці: Відбулася екстрена виїзна нарада (фото)

Станом на сьогоднішній момент визначають розмір завданої шкоди внаслідок надзвичайної ситуації. Для цього буде проведена спеціальна експертиза моста. Попереду робота щодо його відновлення. Власне, яким чином це зробити та скільки часу займе вирішення цієї проблеми обговорили під час термінової наради за участі фахівців та голови ТОДА Степана Барни у четвер, 14 лютого.

“Ми розуміємо, що вартість реконструкції або будівництво нового моста це надзвичайно дорого. Тому наразі говоримо, що потрібно врятувати те, що є. Наступним кроком буде визначення кошторисної вартості моста і будемо ставити питання перед Урядом про необхідність спрямування певних видатків на умовах співфінансування, щоб усунути цю проблему”, – зазначив за підсумками виїзної наради у Лисівцях Степан Барна.

Водночас, наша область, як він наголосив, є специфічною, бо через неї їдуть багато важковаговиків. Їздили вони й через міст у Лисівцях, який був основним коридором для перевезення будівельних матеріалів з кар’єрів, попри обмеження руху аварійною ділянкою задля забезпечення безпечного проїзду.  “Ми постійно наголошуємо, що дороги є не там, де їх будують, а де їх бережуть. До контролю перевантажень на дорогах області задіюємо службу трансбезпеки та патрульну поліцію”, – пояснив голова ТОДА.

Для того, щоб ця робота була ефективною, в області не вистачає мобільних важковагових комплексів. Їх лише чотири. “Ми вже зверталися з цього приводу до Кабінету міністрів України, бо Тернопільська область є логістичним центром та з’єднана з кількома обласними центрами. При цьому, працюємо також над облаштуванням кількох таких майданчиків, зокрема, й у Заліщицькому районі. Сподіваюся, що цього року два майданчики введемо в експлуатацію”, – поінформував Степан Барна.

Нагадаємо, маршрут проїзду дорогою Р-24 у с. Лисівці у зв’язку із аварійним станом мосту скориговано. Рух усіх видів транспорту, який раніше здійснювався через міст перенаправлено дорогами Т-20-01, Т-20-20 та Т-20-15.