Головна Новини Росіянин зірвав прапор України і сказав, що такої держави не існує: жителька...

Росіянин зірвав прапор України і сказав, що такої держави не існує: жителька Маріуполя, яка переїхала до Тернополя

.о директора Маріупольського електромеханічного технікуму Олена Верескун, яка переїхала до Тернополя розповіла, що солдат РФ зірвав український прапор з моєї стіни й сказав: “Ви громадянка країни, якої не існує”.

Про це пише Тернопільська ОВА.  Жінці вдалося врятуватися з-під обстрілів російських військових. З хворим чоловіком вони приїхали до Тернополя.

«Найважче те, що там немає інформації. В мене не було місяць зв’язку і я не знала, що буде далі. Зараз виїхати з Маріуполя практично не можливо. «Фільтраційні табори» – це жахливі слова, які стали реальністю. Вони уже наводять страх. Російські військові роблять усе можливе, щоб люди не виїхали з міста».

Сьогодні пані Олена продовжує боротьбу на своєму фронті. Їхній навчальний заклад вдалося перемістити на Тернопільщину та відновити освітній процес. Вона також намагається віднайти своїх студентів. Збирає інформацію про кожного. Частині з них вдалося вибратися на підконтрольні території України.

«Я знаю про 5 загиблих студентів, які залишилися під завалами у Маріуполі. Одного впритул розстріляв російський солдат. Боюсь, що отримаю таку новину ще не раз».

На запитання: «Чи скоро Україна переможе?», пані Олена ствердно відповідає, що так. Жінка вірить, що перемога уже близько, що вона знову зможе повернутися у своє місто, знову провести вступну кампанію у своєму навчальному закладі.

Джерело