Головна Новини Роман Сасанчин розповів, що привело його на дорослий “Голос країни”

Роман Сасанчин розповів, що привело його на дорослий “Голос країни”

( надруковано у газеті «Воля» №10 від 6 березня 2020 р.)
Минулої неділі усі мали змогу спостерігати за неймовірним виступом зіркового студента-другокурсника хорового відділу Теребовлянського коледжу культури і мистецтв Романа Сасанчина на телеканалі «1+1», який своїм голосом розвернув усі чотири червоні тренерські крісла на сліпому прослуховуванні талант-шоу «Голос країни». У його виконанні звучала композиція Алессандро Сафіни “Luna tu”, зірвавши шквал оплесків у залі і підкоривши і Тіну Кароль, і Дана Балана, і Монатіка, і Настю з Потапом. Кого ж обере Ромчик Сасанчин – хвилювалися телеглядачі, серед яких чи не найбільше з Теребовлі і його рідного села Садки Заліщицького району? Хвилювалася мама за лаштунками сцени, а вдома – тато, сестричка, рідні, друзі. П’ять років тому Ромчик став тріумфальним переможцем телешоу «Голос країни. Діти». Зараз йому 17 і він повернувся на головну вокальну сцену країни у десятому ювілейному сезоні «Голосу країни». А якими враженнями переповнений молодий вокаліст, що з маленького хлопчика із дзвінким голосочком перетворився на мужнього і симпатичного юнака? Про це ми запитали Романа, який поміж парами у коледжі прийшов до редакції розповісти про свої успіхи. Високий, стрункий, усміхнений, дуже скромний, а головне, вдячний усім, хто його підтримував і підтримує.
– Так, пройшло декілька років від дитячого «Голосу країни» і мені захотілося спробувати свої сили, перевірити себе, чи зможу знову сягнути вершини. До цього підштовхували і рідні, і однокурсники, і викладачі. І зараз мені дуже важливо, щоб я теперішній також сподобався людям, як і колись. Читаючи коментарі на своїй сторінці у фейсбуці, вражений тими добрими відгуками, побажаннями віри у перемогу від знайомих і незнайомих людей. І розумію, що не маю права їх підвести. А взагалі, дорослий «Голос країни» дуже відрізняється від попереднього. Там я був ще дитиною і тому відчуття були дитячими. Пережив щасливі і приємні миті, неймовірну ейфорію від перемоги, часто отримував запрошення на концерти, фестивалі. Та завжди прагнув більшого. Тому і пішов на дорослий «Голос країни». Навчаюся у коледжі, мій керівник з вокалу – викладач Петро Кутний, співаю у квартеті «Обертон».
Які враження? Хвилювався сильно. Цілий день перед виступом не міг заспокоїтися. Але коли виходив на сцену, сконцентрувався на пісні, старався заспівати якнайкраще. А заспокоївся тоді, коли прозвучали останні нотки і до мене почали повертатися зіркові тренери. Кого вибрати? Перші думки: може, Потап і Настя, а, може, Тіна. Вона так щиро раділа за мене, говорила, що пишається мною, хоча не впізнала мого голосу. Моя тренерка була тоді для мене, як мама. Та все ж вирішив не повторювати свою дитячу історію і розпочати заново з новим тренером. В останню секунду вибрав своїм наставником Дана Балана. А як все складеться – покаже час. Попереду ще дві сходинки до фіналу: пісенні бої і нокаути (це в запису), а потім у прямому ефірі – півфінал, фінал і суперфінал. Суперники дуже сильні. Ще перед сліпими прослуховуваннями на кастинг прийшло дуже багато людей. У жодному сезоні стільки не було. І відбір пройшли найсильніші. Для мене вони усі і справді дуже сильні конкуренти. Та я вірю в перемогу!
Зараз, коли емоції трохи вляглися, Ромчик живе активним студентським життям, готується до ЗНО і у майбутньому планує навчатися у Києві або у Львові, а коледж для нього – це своєрідний трамплін до мистецького Олімпу. Ми ж усі будемо вболівати за нашого зіркового студента і бажаємо йому заслуженої перемоги! Ефіри “Голосу країни – 2020” можна дивитися щонеділі о 21.00 на телеканалі “1+1”.
Розмовляла Наталя БОЙЧУК.