Головна Новини Родичі зниклого хлопця з Тернопільщини розповіли, як шукали його останки на сміттєзвалищі

Родичі зниклого хлопця з Тернопільщини розповіли, як шукали його останки на сміттєзвалищі

Мати зниклого 17 років тому хлопця Стефанія Семенюк розповіла про місце, де знайшли людські останки. Вона вважає, що це кістки її сина Юрія Семенюка.

Як розповіла жінка «Суспільному», кістки хлопця  знайшли на сміттєзвалищі біля села Гнилички Підволочиської громади. Він зник у березні 2004 року.

За версією родичів, його тіло на смітнику 17 років тому закопали троє друзів.

– Вони всі троє взяли завезли на сміття, кілометр від його дому, він тут живе недалеко і закопали. На горбку ми його знайшли, в смітті. Кістки вийшли наверх, бо вони його закопали біля аличі. Бачите, люди рили, всю площу зрили. Моя невістка побачила кістки. А потім знайшла таз. І вже тоді трактор не рив, вже почали городиками все розкопувати, знайшли череп, викопали. Ті чоловіки зарили його в смітнику, – каже Стефанія Семенюк.

Першою кістки хлопця знайшла Оксана Семенюк, дружина його старшого брата.

– Він прийшов зі школи до мене в цей день, прийшов наївся. Надворі вже смеркало, він прийшов, наївся, побавився з малою. І сказав, що йде гроші підзаробити.

За словами жінки, один із тих, хто закопав тіло Юрія, є її кумом. Він зараз закордоном. Жінка каже, розповів їй телефоном, як помер Юрій та що зробили з його тілом:

– Сказав, що це правда, що я їх завіз туди, лишив їх там. Потім, каже, за деякий час я вертався туди їх забрати. Бачив, що Зайнулін йде дорогою плаче. Юра помер, током забило його. Йшов розказувати додому, людям йшов розказувати. Вони сіли в автівку, ще його брат сів, був разом з ним, його рідний брат Віталік. Вони всі поїхали, приїхали на місце, подивилися, що він непритомний. Почали йому робити штучне дихання, він ще видихнув і побачили, що він не живий, взяли його в машину і вивезли сюди і закопали.

Брат загиблого хлопця Володимир каже, як тільки брат зник, звернувся в поліцію:

– В 2004 році 18 березня заяву я написав. Як згодом дільничний зізнався, що вони пошуку ніякого не робили.

Юрій розповів «Суспільному», що брат ймовірно загинув біля електрощитової.

– Від цієї електрощитової до місця, де знайшли хлопця, приблизно два кілометри. Не впевнений, що брат помер від удару струмом. По версії, як вони говорили, тут все сталося, що його тут струмом забило. Але тут сходи круті, всіляке могло бути.

Чоловік, який розказав, що вони з друзями закопали тіло хлопця на сміттєзвалищі, живе в селі Верхні Люб’янки, розповіла мати загиблого Стефанія Семенюк. Жінка каже, на дзвінки він не відповідає, тому приїхала поговорити з ним на підприємство, де він працює і живе. Один із працівників сказав, що чоловік звільнився тиждень тому.

Нагадаємо, 15-річний Юрій Семенюк із села Сухівці Підволочиської громади зник в березні 2004 року. 2 серпня цього року сім’я почала шукати його останки на стихійному сміттєзвалищі за селом Гнилички. Копати допомагали односельці.

Поліцейські проводять експертизу кісток хлопця, які знайшли на сміттєзвалищі біля села Гнилички Підволочиської громади.

Фото з сайту «Суспільного»