Головна Новини Робота у Польщі: які зарплати пропонують українцям в сусідній країні

Робота у Польщі: які зарплати пропонують українцям в сусідній країні

Коронавірус, що охопив весь світ змусив повернутися додому українських заробітчан. Чимало жителів Тернопіьщини вимушено повернулися додому.

Чимало з них сьогодні каже, що далі так тривати не може. Адже коштів не вистачає вже й на їжу. Тож українці тільки й очікують, коли відкриють кардони і можна буде знову їхати на заробітки в інші країни.

Однією із країн, де найбільше люблять українських заробітчан є Польща. Там вже відбулось послаблення карантину. Польські фермери з нетерпінням очікують на робітників з України.

Українець, що мешкає у Варшаві Олександр Іхвахнюк розповів як Польща виходить з карантину та на що можна очікувати українським заробітчанам.

“В Польщі добре дотримувались карантину. Адже мало кому хотілося платити 500 злотих штрафу. Я і до карантину працював вдома. Тож особисто на мене цей період мало як вплинув”.

До слова, пан Олександр працює консультантом у справах легалізації перебування у Польщі. Олександр допомагає людям як правильно, законнно перебувати у Польщі.

Олександр каже, що жоден із його клієнтів не “зробив цієї дурниці” і не покинув країну.

“Я закликав людей, щоб не їхали. Адже такі катаклізми слід перебувати у цивілізованій країні. А Україну, як би не було прикро, сьогодні такою не назвеш. А по-друге карантин треба переживати там, де він тебе зазстав.  Так купа людей рвонули за кордон. Але повірте, це дрібниця, в порівнянні з тим, скільки людей насправді зараз перебуває і працює у Польщі.

А ті кілька десятків тисяч сьогодні у мене запитують як звідти вибратися і дуже шкодують, що поїхали.”

Щодо дифіциту працівників, Олександр каже, що він як був, так і залишився, надто зараз, у сезон. Однак ті люди, що залишилися у Польщі, і навіть були звільнені, знайшли інші роботи.

Однак, робочих рук у Польщі не вистачає. На жаль не вистачає вже й українців. Тому ми шукаємо по всьому світу людей, робимо дозволи на роботу, повідомляє повідомляє Файне Місто
https://www.facebook.com/fainemisto.tv/videos/2642923645986514/?v=2642923645986514