Головна Новини “Робив вчинки, навіть не притаманні дорослим людям”, – розповідає про Устима Голоднюка...

“Робив вчинки, навіть не притаманні дорослим людям”, – розповідає про Устима Голоднюка його батько

“Хлопчика не можна в дитинстві сильно карати, щоб він не мав страху. Він повинен бути воїном! Ім’я Устим перекладається як справедливий. Він робив вчинки, не притаманні дорослим людям.

Кажуть, час лікує… Час не лікує! Просто людина вчиться жити з горем, болем… Мені досі здається, що зараз відчиняться двері й зайде він…”, – розповідає Володимир Голоднюк.

Устим Голоднюк мешкав у місті Збараж на Тернопільщині. Належав до 1-ї, 19-ї сотень, згодом 38-ї. У школі однокласники жартома називали його Устимом Кармелюком. На Майдані перебував від листопада. Під час нападу силовиків 30 листопада його сильно побили. Згодом знову повернувся на Майдан. Помер у готелі “Україна” внаслідок вогнепального поранення в голову, отриманого на вулиці Інститутській біля станції метро “Хрещатик”. Похований у Збаражі. Іменем Устима названа його 38-а сотня.

Йому було 19 років… —- “Характери гідності” – серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії і прагнення. Оповіді, розказані найближчими родичами, покликані нагадати нам про ціну свободи і відповідальність за її збереження. Спільний проект Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та ГО “Родина Героїв Небесної Сотні”.
Автор ідеї: Дарина Кульчицька Музика: Роман Коляда
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=H877bVfq-EY&w=560&h=315]