Головна Новини Рибоохоронний патруль розповів про рейди, порушників та відповідальність

Рибоохоронний патруль розповів про рейди, порушників та відповідальність

З метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області від  17 березня 2017 року  № 07 “Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільської області в 2017 році”  з 1 квітня по 10 червня 2017 року включно на всіх рибогосподарських водних об’єктах області встановлено заборону на вилов водних біоресурсів .

Тернопільським рибоохоронним патрулем на період нерестової заборони посилено контроль за охороною водних біоресурсів на підконтрольних рибогосподарських водних об’єктах та збільшено кількість рибоохоронних рейдів.

На жаль, статистика рибоохоронної роботи  свідчить про активізацію незаконного вилову риби саме в нерестовий період. В ході проведення заходів з охорони водних біоресурсів працівниками Управління із залученням громадських активістів ГО “Галичина” під час нерестової заборони за період з 01.04 по   31.05.2017р. проведено 64 рибоохоронних рейди в напрямку здійснення державного контролю у сфері рибоохоронної діяльності, в ході яких викрито та задокументовано  126 порушень «Правил любительського і спортивного рибальства», за які передбачено адміністративну відповідальність, із них:

– 18 – грубі порушення «Правил любительського і спортивного рибальства»,   відповідальність за які передбачено ч.4 ст.85 КУпАП;

– 104  порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ч.3 ст.85 КУпАП.

– 2 порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ст.85-1 КУпАП

– 2 порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», відповідальність за які передбачено ст.88-1 КУпАП

Затримано  62 кг. незаконно добутої риби та 11 кг риби ,що незаконно реалізовувалась на ринках області;  вилучено 20 шт. заборонених знарядь лову в тому числі ставних сіток загальною довжиною більше 550 метрів За матеріалами 18 справ нараховано збитків нанесених рибному господарству на суму  8840  грн.

За матеріалами адміністративних справ   Тернопільського рибоохоронного патруля на поруш  накладено штрафів на суму 9 376 грн.

В суди області для притягнення до адміністративної відповідальності направлено 23 адміністративних справи.

Звертаємось до всіх жителів нашої області не бути байдужими до природних запасів наших водойм. Об’єднаймо наші зусилля заради порятунку природи та створімо прості, сприятливі умови, в рамках рибоохоронного законодавства, для збереження та природного відтворення біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини, не обмежуючи при цьому рибалок – любителів.

Збереження рибних запасів залежить від кожного із нас, збережімо  рибні запаси водойм і вони будуть надзвичайно багаті.

Про факти браконьєрства на водоймах просимо повідомляти за цілодобовим номером телефону гарячої лінії Тернопільського рибоохоронного патруля –  (0352) 27-70-34.