Головна Новини Рибоохоронний патруль запрацював на Тернопільщині

Рибоохоронний патруль запрацював на Тернопільщині

На Тернопільщині працює рибохоронний патруль. Наша область ввійшла до 17 регіонів-лідерів де до 1 червня запрацював патруль.

Станом на 31 травня рибоохоронний патруль розпочав роботу вже в 17 регіонах України. Йдеться про Івано-Франківську, Миколаївську, Рівненську, Тернопільську, Київську, Харківську, Донецьку, Одеську, Дніпропетровську, Закарпатську, Чернівецьку, Луганську, Полтавську, Запорізьку, Чернігівську області, Чорноморське та Азовське басейнові управління.

«Рибній галузі та рибоохоронному патрулю  потрібні нові люди – принципові та вмотивовані до позитивних змін. Кадрові конкурси в патруль тривають в кількох областях України, інформація про це завжди є на сайті Держрибагентства. Подавайте документи, проходьте кадровий відбір, приєднуйтеся до реформування галузі», –закликав Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Голова Держрибагентства також повідомив, що  рибоохоронних патрульних в регіонах чекає навчання, сучасна форма, заробітна плата – 9 тисяч гривень. До кінця року  рибоохоронні патрулі будуть оснащено сучасною технікою.

В своїй роботі патрульні патрулюють водойми та проводять рибоохоронні рейди, затримують порушників правил рибальства, перевіряють діяльність рибалок-промисловиків та законність походження риби у точках продажу. Також патрульні активно співпрацюють з громадськістю та проводять роз’яснювальну роботу з рибалками. Робота триває кожен день.

Рибоохоронний патруль — це новий персонал, люди з високою мотивацією, відібрані на основі відкритих кадрових конкурсів. Це залучення європейського досвіду, сучасне оснащення — форма, човни, прилади нічного бачення, дрони. Це нові підходи до роботи. У прийнятому бюджеті на 2017 рік передбачено фінансування у розмірі 40 млн грн на рибний патруль. Це найбільша сума, виділена в рамках держбюджету за останні 10 років для оснащення органів рибоохорони (закупівлі автомобілів, човнів). До кінця 2017 року Держрибагентство планує запустити рибні патрулі у всіх регіонах України.

Нагадаємо, перший, пілотний проект рибоохоронного патруля, розпочав роботу на Київщині 16 червня 2016 року. За 11 місяців було проведено 1235 рибоохоронних рейдів, в рамках яких викрито більше 1560 порушень. Збитки, завдані рибному господарству, складають більше 1,8 млн грн. В рамках проведених оперативних заходів рибоохоронним патрулем Київщини вилучено 8621 кг біоресурсів,  затримано 165 транспортних засоби та вилучено 1681 незаконних знарядь лову