Головна Новини Реєстраторку з Монастириська звинуватили у рейдерстві

Реєстраторку з Монастириська звинуватили у рейдерстві

Якщо вам не сподобалось, який обід приготувала сьогодні ваша дружина, то можете обізвати її рейдером. Абсурд? Та приблизно такою ж «логікою» керується «Борщівська аграрна компанія», яка публічно звинувачує у рейдерстві Галину Дуб’юк – реєстратора з м. Монастириськ на Тернопільщині.

Жінка працює на одному з комунальних підприємств, а її робота – вносити інформацію в Державний реєстр речових прав. «Рейдером» вона стала внаслідок того, що їй довелося, виконуючи службові обовязки, працювати з документами компанії «Мрія» по с. Цигани Борщівського району. Цей агрохолдинг став, як кістка поперек горла, для багатьох свіжоспечених фірмочок, що їх наплодили колишні власники «Мрії» з метою віджати частину земельного банку компанії. Серед таких самозваних фірм – і «Борщівська аграрна компанія», якою керують колишні працівники «Мрії» – Новак та Кундис.

Можна вважати, що пані Дубюк просто не пощастило, і вона стала жертвою війни «невидимого фронту» між аграріями. Але виходить, що такою жертвою може стати хто завгодно! Адже «Борщівська аграрна компанія» без жодних проблем та докорів сумління нагнала «масовку» до Монастириська під стіни реєстраційної установи і розіграла показову виставу «на камеру». Люди (а завезли аферисти зо два десятка селян, які не мали ніякого стосунку до справи) вдерлися в кабінет до реєстраторки і блокували роботу пані Дуб’юк. На розгублену жінку попросту кинулись з нападками та звинуваченнями, що та, нібито, порушує їхні права та розпоряджається їхньою землею, пайовики… «Аграрної Городниці» – нової фірми Гут. А потім всі приїжджі селяни під один шаблон написали заяви до поліції.

Правоохоронці, звісно, заяви від людей прийняли. Тільки розібравшись з документами, поліція встановила, що серед власників земельних ділянок у Циганах, із паперами на які працювала реєстраторка, жодного із «блокувальників» не виявилося – це цілком посторонні люди, які лише діяли за сценарієм.

Окрім того, жінку-реєстратора залякав і адвокат «Борщівської аграрної компанії». Він погрожував їй та вимагав негайно припинити вносити в Держреєстр будь-які документи від своїх конкурентів – «Мрії». Правда, що невиконання службових обовязків, якого адвокат вимагав від реєстратора – це є порушення закону, той пояснити забув. Так само як і представники «Борщівської аграрної компанії» забули пояснити пайовикам із Циган, що суд виніс десятки рішень проти їхньої фірми.