Головна Новини Рецидивіст який побив волонтера в суді простягав руки до жінок і хотів...

Рецидивіст який побив волонтера в суді простягав руки до жінок і хотів вдарити Германа ще раз

Цілодобовий домашній арешт – ось таку міру запобіжного заходу обрала колегія суддів Апеляційного суду Тернопільщини Олегу Селецькому, пише 20 хвилин

Той рішення суду коментувати журналістам відмовився. А потерпілий у справі волонтер Тарас Герман рішенням задоволений не надто. Адже, каже, таки сподівався, що апеляційну скаргу, яку подала прокуратура щодо утримання п. Селецького під вартою, суд задовольнить.  Нагадаємо, 26 квітня на гуртові «Галант» побили волонтера Тараса Германа У залі судового засідання було стільки народу, що довелось доставляти ряди крісел. На засідання прийшли як колеги Олега Селецького, які зайняли лівий ряд, так і симпатики Тараса Германа. Таких було вдвічі більше.

Судове засідання розпочалось з невеличкого пікету. Волонтери Логістичного центру прийшли, аби захистити свого колегу та вимагати для кривдника Тараса Германа більш суворої міри запобіжного заходу. Потім плакати перенесли до зали судового засідання. Деякі навіть почепили на дверях зали. Один з таких плакатів з надписом «Підняв кулак на жінку, дитину, волонтера… Хто наступний?» Олег Селецький забрав у тернопільської активістки Уляни Шевченко. Після словесної перепалки чоловік подер ватман на дрібні шматки просто на очах у присутніх. На цьому сутички ще перед початком засідання не закінчились.

Невдовзі Олега Селецького довелось втихомирювати поліцейським – коли він кинувся до волонтера Логістичного центру Христини Феціци. У суді Олег Селецький зізнався, що наприкінці квітня на території гуртові «Галант» мав конфлікт з Тарасом Германом. І переконував суд, що причина його ніяк не хуліганські мотиви, а саме за «хуліганку» він зараз перебуває під слідством. А – давні неприязні відносини. Бо років три тому саме п. Герман писав на нього заяву до міліції. І виступав свідком у ще одній «хуліганській» справі. Зізнався обвинувачений, що мав судимість та навіть зараз перебуває під слідством у справі «кременецької сміттєвої люстрації». Однак, на свідків тиснути не збирається, як і уникати розслідування. Пом’якшуючою обставиною, на думку Олега Селецького, мало б стати й те, що він є батьком трьох дітей. Молодшому з яких – 2 рочки. І він має тяжку недугу. Відповідно, всі, включаючи дружину, яка доглядає хворого сина, – на його утриманні. Однак, колегія суддів скасувала рішення міськрайсуду та постановила, що Олег Селецький таки перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.