Головна Новини Реформувати медицину —це значить її покращувати , а не розвалювати

Реформувати медицину —це значить її покращувати , а не розвалювати

швидка

Колектив працівників інфекційного відділення Кременецької рай лікарні обурений діями адміністрації закладу.Без будь-якого обговорення в колективі, не враховуючи науково обґрунтовані думки фахівців «одноосібно» без узгодження з власником закладу Кременецькою районною радою, уповноваженим органом управління – відділом охорони здоров’я РДА ним прийнято рішення щодо закриття 5 ліжок та скорочення працівників .
За вказівкою головного лікаря рай лікарні Козакова Г.К. 16.02.17 року був зібраний колектив відділення для проведення зборів трудового колективу. На збори прийшли представники адміністрації рай лікарні: начмед Кісіль П.В., головна медична сестра Драчук Н.І., інспектор з кадрів Денисюк С.О., юрист.
В супереч пропозицій колективу без обрання головуючого та секретаря зборів начмедом Кісіль П.В., зачитано наказ головного лікаря № 45 від 01.02.17 року про проведення «реформування» у лікарні та запропоновано перевести працівників за їх «добровільними» заявами на 0,75, 0,5 та 0,25 ставки. В разі відмови були погрози скорочення будь кого з працівників через 2 місяці на розсуд адміністрації.
В той же час триває прийом на роботу в РКЛ нових працівників.
Згідно даного наказу при вивільнені 2 ставок медичних сестер та 2 ставок санітарок у відділенні залишають лише чергові зміни, а на період відпусток, хвороби, догляду за хворими дітьми, примусових відпусток за свій рахунок планують направляти працівників з інших відділів (значить вони там зайві?).
Особлива занепокоєність щодо медичних сестер відділення: всі молоді,високо кваліфіковані, підготовлені, у всіх є діти і 4 медичні сестри мають ще додаткові відпустки на дітей.
З медичними працівниками регулярно проводиться навчання по лікуванню та догляду за інфекційними хворими різних нозологій, заборах матеріалу на бактеріологічне та вірусологічне обстеження тощо. Тому таке скорочення штатів відділення загрожує неналежним його функціонуванням, хаосу.
На протязі останніх 20 років двічі були спалахи вірусного гепатиту А Також спостерігались спалахи кору, дифтерії, сальмонельозу з масовим поступленням хворих, отравлення дітей в школі с.Жолоби у 2016 році.
Потрібно врахувати, що м. Кременець є туристичним містом, де проходять туристичні маршрути до Почаївської лаври, Богоявленського монастиря, джерела Святої Анни, Божої гори з участю тисяч паломників та туристів є реальна загроза появи хворих(підозрілих) на особливо небезпечні інфекції.Окрім того в м.Кременці є багато студентів,учнів з інших областей котрі отримують освіту в навчальних закладах у м.Кременець. А де їм лікуватись?
Відділення є базовим для медичної допомоги ВІЛ-інфікованим. Тут проходять навчання та практику студенти Кременецького медичного училища.
Невже такі реформи повинні бути на Кременечині??
Ми розуміємо що треба щось змінювати.
Реформувати медицину —це значить її покращувати , а не розвалювати.