Головна Новини Ремонт майдану перед пам’ятником Бандері обійшовся дорожче, ніж інші

Ремонт майдану перед пам’ятником Бандері обійшовся дорожче, ніж інші

Неабиякий ажіотаж в мережі Інтернет викликало завершення реконструкції майдану перед пам’ятником Бандері, що в Тернополі. Жителі міста в основному обурювалися візерунком, який виклали бруківкою на майдані (https://te.20minut.ua/Groshi/to-taka-vishivanka-yak-ya-balerina-10620355.html). Проте нас зацікавила вартість проведених робіт.

За даними офіційного сайту мерії, на ремонт цієї ділянки минулого року виділили більше 3,5 млн.грн. Разом з доданими цього року роботи перед пам’ятником обійшлися в майже 8 млн.грн. Якщо провести паралель із головним майданом Тернополя – Театральним, який попередня влада міста реконструювала у 2010 р., то коштував він 1,3 млн. грн. І це при курсу долара близько 8 грн! Приблизно в цей же період відремонтували вулицю Валову. Її оновлення вартувало 2,5 млн.грн. Вулиця Сагайдачного, чи не у три рази більша, – 1 млн.грн.

Щодо вартості матеріалів, а саме бруківки, якою викладають майдан при вході в парк Шевченка, судячи з інформації у відкритих джерелах щодо її власників, обходиться вона діючій міській владі не дуже дорого. То ж для чого на ремонт ділянки перед пам’ятником Бандері витратили аж стільки грошей – питання риторичне