Головна Новини Ректор тернопільського університету став членом Академії педагогічних наук

Ректор тернопільського університету став членом Академії педагогічних наук

Ректора Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Богдана Буяка обрано членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України.

Про це повідомили у прес-службі НАПНУ.

Буяк Богдан Богданович є доктором філософських наук, професором, пише ternopoliany.te.ua

У листопаді 2017 – обраний на посаду ректора ТНПУ. До цього, з 2006 року працював проректором з наукової роботи педагогічного університету.

У 2013 році захистив докторську дисертацію з філософських наук за спеціальністю 09.00.10 – філософія освіти на тему: «Світоглядна складова політичної освіти і виховання молоді: функціональний потенціал та перспективи його використання».

Національна академія педагогічних наук України є самоврядною науковою організацією у галузі освіти, педагогіки і психології, заснованою на державній власності і створеною як неприбуткова державна бюджетна установа.

Кадровий склад НАПН України включає 78 дійсних членів (академіків), 92 члени-кореспонденти, а також іноземних членів, почесних академіків та працівників наукових установ.

Академія координує, організовує і проводить дослідження у галузі освіти, педагогіки і психології, взаємодіє з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері освіти і науки, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері здійснення державного нагляду (контролю) щодо належної якості освіти та освітньої діяльності, державними органами, до сфери управління яких належать заклади освіти, іншими центральними органами виконавчої влади, Національною академією наук України, іншими національними галузевими академіями наук, державними установами, організаціями, підприємствами, закладами освіти і громадськими об’єднаннями України, науковими установами і закладами освіти зарубіжних країн, а також з міжнародними організаціями у сфері освіти і науки з метою виконання завдань, визначених державними пріоритетами у цих галузях.