Головна Новини Рейд нічним Тернополем: хто порушує карантинний режим (Відео)

Рейд нічним Тернополем: хто порушує карантинний режим (Відео)

Уряд заборонив роботу ресторанів та барів після 22:00. З початку дії цієї заборони минув рівно місяць. Журналісти вирішили показати, як представники муніципальної інспекції та поліція шукають “замасковані” бари, які порушують карантинний режим.

На годиннику майже 22:00. Для учасників рейду проводять інструктаж та пояснюють, як фіксувати порушення. Сьогодні ми вирушимо у спільний рейд разом із однією групою, Т1

Після інструктажу кожен з учасників рейду отримує перелік ресторанів і пабів, які потрібно перевірити. Нам дістається центральна частина міста і близько 20-ти закладів.

Сідаємо в машину і вирушаємо на пошуки карантинних порушників. В автівці знайомимось із інспекторами –це представник управління муніципальної інспекції Володимир Семенина та полісмен Андрій Губ’як. Чоловіки кажуть, розуміють, як в сучасних реаліях важко працювати підприємцям, але наголошують, здоров’я людей – найважливіше.

Що ж, ми спершу прямуємо на вулицю Франка до одного з місцевих ресторанів. Рівно о 22:00 заклад зачинили. Цей факт фіксують і правоохоронці. Схожа ситуація і в закладі біля залізничного вокзалу на вулиці Хмельницького. Проте, вже у наступному закладі, на вулиці Січових Стрільців, інспектори кажуть, імовірно є порушення.

Поспілкуватись із перевіряючими виходить власник закладу. У нього своє пояснення, хто перебуває у приміщенні. Запевняє – заклад зараз працює лише на доставку.

Після бесіди їдемо далі. У наступному закладі відчинені двері і бачимо людей всередині приміщення. Проте, як запевняє адміністраторка закладу, робочий день тут вже завершився, це останні відвідувачі. Після кількох зауважень і вони покидають приміщення. Тим часом спілкуємось із адміністраторкою Оленою. Дівчина каже, працює тут останній день, адже в час карантинних заборон тут багато не заробиш.

Побачивши камеру і поліцію до нас на розмову підходить, один з відвідувачів. Євгеній каже, через дії влади заклади втрачають гостинність. В таким умовах працювати неможливо.

Після розмови – прямуємо далі, адже на черзі ще кілька закладів. Проте, усі вони зачинені – дотримують карантинних вимог встановлені урядом. Полісмен Андрій Губ’як повідомляє про завершення рейду і підсумовує роботу – грубих порушень не виявлено.

Наразі ж уряд скасував адаптивний карантин і ввів “локдаун вихідного дня”. За інформацією Степанова, він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка. У ці два дні повинні бути зачинені бари, ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування, можлива тільки торгівля на виніс. Як нововведення сприймають місцеві ресторатори – розкажемо вже у наступних сюжетах.