Головна Новини Рейдери вимагають, щоб «Мрія» забрала своє майно, а від правоохоронців – проконтролювати...

Рейдери вимагають, щоб «Мрія» забрала своє майно, а від правоохоронців – проконтролювати процес

«Керівництво нашої компанії офіційно звернулося до представників «Мрії Сервіс» з вимогою негайно забрати свій металобрухт з території АТП в м. Хоростків Гусятинського району», – йдеться в черговому шедеврі корпоративних комунікацій від компанії «Глобал Фід». Також «Глобал Фід» просить правоохоронців проконтролювати виконання «Мрією Сервіс» їх вимог.

 

Про саму ж «Глобал Фід» відомо небагато. У відкритих джерелах компанія згадується тільки в зв’язку з рейдерським захопленням АТП Агрохолдингу «Мрія» в м. Хоростків: 1 липня «представники» цієї компанії, або, як вони називають себе, «законні власники», силовим шляхом проникли на територію підприємства і, забарикадувавшись, до сих пір перешкоджають доступу на об’єкт співробітникам «Мрії».

 

У «Мрії» ні про які офіційні листи не знають, а до формулювання «металобрухт» поставилися насторожено. «Ми досі не маємо доступу до об’єкта і до майна, що там знаходиться. Зокрема, це – запчастини на суму понад 2 млн доларів, 6 нових бензозаправників, придбаних нами до збиральної кампанії, кілька десятків вантажних автомобілів і причепів та інша самохідна і причіпна техніка», – коментує директор з юридичних питань агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський.

 

Подібні заяви з боку рейдерів Сергій Ігнатовський пов’язує із розслідуванням в рамках кримінальних справ, порушених за заявою «Мрії», і можливим проведенням обшуку на території АТП. При цьому він підкреслює, що представники «Мрії» не впевнені у збереженості ТМЦ, які перебували на АТП в Хоросткові, і зайдуть на територію об’єкта тільки з правоохоронцями, в присутності яких планують провести інвентаризацію.

 

Нагадаємо, 1 липня на територію АТП «Мрії» у м. Хоростків із застосуванням сили увійшла група із 30 чоловіків. Пізніше вони представилися співробітниками та представниками компаній «Глобал Фід» і «Профіт-Контроль». В агрохолдингу це проникнення розцінюють як спробу рейдерського захоплення, а самих рейдерів пов’язують з колишніми власниками агрохолдингу – сім’єю Гут.