Головна Новини Результат фінансової децентралізації — за січень–вересень місцеві бюджети зросли на 34,2 млрд...

Результат фінансової децентралізації — за січень–вересень місцеві бюджети зросли на 34,2 млрд грн порівняно з минулим роком

В умовах децентралізації розвиток громад багато в чому залежить від голови ОТГ та від громадян, які підтримують цього голову. І саме головне – від повноважень, які отримує ОТГ. Це розвиток інфраструктури, надання послуг, підвищення рівня медичних й освітніх послуг, належний рівень соціального захисту, планування територій. Це все, що чекає сьогодні громаду від децентралізації. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час відвідання Шумської об’єднаної територіальної громади на Тернопільщині.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що нові можливості для громад відкриває фінансова децентралізація. «Так, за січень – вересень цього року маємо зростання місцевих бюджетів у порівнянні з минулорічними показниками  майже на 50% або 34,2 млрд грн», — повідомив Геннадій Зубко.

Громади Тернопільщини також отримали реальні ресурси від фінансової децентралізації. «Доходи загального фонду місцевих бюджетів ОТГ Тернопільської області на 2016-й із трансфертами з держбюджету у 8 разів більші показників на 2015 рік. Крім того, в результаті утворення в регіоні  ОТГ власні доходи місцевих бюджетів зросли цього року у 2,5 рази. Шумська громада цим активно користується. Отримавши нові фінансові можливості сьогодні активно розбудовує та модернізує  інфраструктурні на соціальні об’єкти», — зауважив Геннадій Зубко.