Головна Новини Результати страйку: одні водії написали заяви на звільнення, інші виїхали без валідаторів

Результати страйку: одні водії написали заяви на звільнення, інші виїхали без валідаторів

Вчора у Тернополі страйкували перевізники та водії. Вони не виїхали на маршрути, натомість дружно прийшли під міську раду, щоб висловити свій протест проти “Карток тернополянина”, валідаторів тощо. У результаті переговорів, начебто досягли порозуміння, принаймні так розповідали в управлінні транспорту. Проте це на слові, а на ділі сьогодні з’ясувалося зовсім інше.

Як з’ясували наші колеги з видання “20 хвилин” водії маршруту №14 колективно написали заяви на звільнення. Про це журналістам особисто розповів один із водіїв. Чоловік каже, що ніякої спільної мови вони не досягнули. Мовляв, під час того як вони страйкували під міськрадою, до них приїхав Мединський. Звинуватив їх у тому, що вони “зачинщики”. Водії йому сказали, що з валідаторами їздити не будуть, бо не мають як і за дорогою стежити, і вивчати кожен електронний документ. На що начальник управління транспорту сказав: “То пишіть заяви!” Так водії маршруту №14 і написали. Водій каже, що вони ще два тижні відпрацюють, а тоді не знає. Можливо 14-й маршрут узагалі знімуть.

Також чоловік додав, що чимало водіїв сьогодні виїхали на маршрут без валідаторів. А саме маршрутів №20 і №22.

У коментарях люди пишуть, що в деяких маршрутках не приймають карток, кажуть, щоб платили готівкою. А ще деякі водії пасажиів, котрі мають картки, везуть безкоштовно.  Натомість в управлінні транспорту кажуть, що не мають інформації ні про заяви на звільнення, ні про відмови користуватися валідаторами.

Далі буде…