Головна Новини Реанімобіль «Бучач» два роки рятує життя в зоні АТО

Реанімобіль «Бучач» два роки рятує життя в зоні АТО

28 липня 2015 р. в свято рівноапостольного великого князя Володимира, два роки тому, в зону проведення АТО був відтранспортований реанімобіль Mercedes-benz Sprinter 313 (Бучач), який ГО «Волонтери Бучаччини» передали командиру медичного батальйону добровольців «Госпітальєри» Яні Зінкевич.

На протязі двох років, безперервно, та під керівництвом медиків легендарного батальйону «Госпітальєри», реанімобіль Бучач виконує свою місію в зоні проведення АТО у Луганській та Донецькій областях.

Даний реанімобіль був придбаний із благословення та сприяння Владики Іринея Білика за кошти зібрані українськими заробітчанами в м. Римі і вагомий особистий внесок пана Володимира Бекиша з італійського міста Бреша, а також за кошти, які через о. Степана Суса – настоятеля Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла у Львові надав о. Петро Свідрун та громада св. Йосафата, УГКЦ м. Фрайбург, Німеччина.

Перед відправкою реанімобіль Бучач пройшов технічну підготовку на бучацькій СТО «Magneti Marelli», а також власник СТО п. Роман Маліновський надав пальне на його транспортування в зону АТО.

Вже згодом у грудні 2015 р. за кошти пані Марії Кожушко (Рим-Бучач) та небайдужих українців з Риму, Володимира та Ірини Макаренків (м. Біла Церква), Наталії та Романа Федчиків (м. Долина) та парафії Чесного Хреста Господнього м. Бучач було придбано чотири нові зимові покришки.

Відтак у липні 2017 р. за кошти, які передав Роман Руснак з Асоціації Українців Ліону та парафії УГКЦ в Ліоні Villeurbanne із суттєвою знижкою, яку надав представник медобладнання «HEACO» в Україні – Кадайський Антон було придбано новий монітор пацієнта.

Також у липні, цього року, для поточного ремонту швидкої Бучач надав всі потрібні запчастини бучацький підприємець Віктор Листюк.

Від іменні ГО «Волонтери Бучаччини» та районної спілки учасників АТО щиро дякуємо всім тим, хто спричинився до придбання даного реанімобіля та його комплектуючих.

Джерело: Бучач