Головна Новини РДА на Тернопільщині перетворяться на рекрутингові центри

РДА на Тернопільщині перетворяться на рекрутингові центри

Військову службу за контрактом незабаром будуть популяризувати в районних та обласній державних адміністраціях Тернопільської області. У приміщеннях державних органів відкриють рекрутингові пункти з набору військових-контрактників. Таку інформацію довів голова області Степан Барна до керівників районів під час нещодавньої наради у Тернополі. Для чого це роблять він також розповів представникам місцевих ЗМІ.

«Будемо популяризувати службу в Збройних Силах України, – каже Степан Барна. – Тепер всі заходи за участю представників громадськості обов’язково будуть супроводжуватися заходами по залученню військовослужбовців і підписанню контрактів з майбутніми військовими. Бачимо, що люди мають певні комплекси в тому, щоб зайти у військкомат, не мають доступу до військових частин, але всі дружно ходять в ОДА і облраду. От і дамо можливість поспілкуватися їм з військовими комісарами, потримати зразки зброї у руках, проявити свій патріотизм не на словах, а на ділі, і підписати контракт. Бо сьогодні багато крикунів, які зазначають, що підуть захищати Україну, якщо буде війна, а не АТО.».

В адміністраціях виділять окремі кабінети, де й будуть розміщуватися пункти агітації на контрактну службу. Найкращими агітаторами, на думку керівника області, будуть хлопці, які пройшли горнило війни.

«Найкращими агітаторами є хлопці, які пройшли горнило війни, – додає Степан Барна. – Це вирішить проблему соціального характеру, дасть можливість повернути обличчям державу до цих людей, це буде самореалізація для військовослужбовців, які воювали і захищали нашу державу. Думаю, це буде правильний і справедливий крок.»

У другому кварталі контрактників набрали тільки половину від доведеного Генштабом завдання. На сьогодні в двох військових частинах області є понад 1200 вакансій, як цивільних, так і військових спеціальностей. У липні необхідно набрати майже 500 контрактників. За словами головного військового комісара області Володимира Катинського, на службу необхідні командири гармат, навідники, снайпери, сапери, розвідники зв’язківці, медики, кухарі, водії, музиканти, вантажники, ремонтники.