Головна Новини Ратуша передана Бучачу незаконно?

Ратуша передана Бучачу незаконно?

Про проблему правового статусу Бучацької ратуші розповів на зустрічі із журналістами районних видань голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. Він вважає, що райцентру вона дісталась незаконно, пишуть Тернополяни.

  • В мене є серйозні підстави вважати, що ОДА свого часу передала її місту незаконно. Просто процедура відбулась в обхід правового поля. Інша проблема – з державного бюджету ми не можемо реставрувати пам’яток місцевого значення, – зауважив Степан Барна.

Втім, очільник області каже, що є два шляхи вирішення цієї ситуації.

  • Перший – зберігаємо статус ратуші, як пам’ятки місцевого значення, Бучач фінансує реконструкцію, а ми фінансуємо інші проекти Бучача. Наприклад, місто мало б робити дороги, але ми беремо на себе ці зобов’язання за рахунок коштів фонду регіонального розвитку. Таким чином, досягаємо балансу. Або ж Бучач каже, що такий варіант не підходить і ми забираємо в міста пам’ятку, міняючи статус на пам’ятку державного значення і фінансуємо самі за державний кошт, – говорить Барна.

Наразі ж обрали перший варіант.

  • Ми з міським головою Бучача домовились, що він виділяє 2 млн. грн. на реконструкцію ратуші у Бучачі, які я компенсую в інший спосіб – чи з обласного бюджету, чи з Фонду регіонального розвитку, – додав обласний керманич.