Головна Новини Ракетний удар по Чорткову: частково зруйновано 4 житлових будинки 22 людей постраждало

Ракетний удар по Чорткову: частково зруйновано 4 житлових будинки 22 людей постраждало

Вчора, внаслідок ракетного удару по Чорткову постраждали житлові будинки, пошкоджено газову трубу та частково зруйновано військовий об’єкт та чотири житлових будинки.

На спільному брифінгу голови ОВА Володимира Труша, керівника ДСНС Віктора Маслея та керівника ГУ НП у Тернопільській області Олександра Богомола розповіли про наслідки влучання чотирьох ракет у Чорткові.

На місці події працювали десять карет швидкої допомоги, які госпіталізували 22 постраждалих внаслідок ракетного удару. Стан постраждалих задовільний, частина людей ще перебуває в лікарнях. Серед постраждалих дитина 12 років.

Всю ніч на місці удару працювали піротехніки ДСНС та слідчо-оперативні групи, медики, комунальні служби.

“Найбільшу небезпеку викликав удар в газову трубу, тому в Чорткові та околицях оперативно відімкнули газ, – розповів Володимир Труш.

“Одна з ракет влучила в газову трубу, внаслідок чого стався витік газу. Виникла пожежа, яка була ліквідована. 12 осіб врятували бійці ДСНС з-під завалів”, – розповів Віктор Маслей.

Олександр Богомол вкотре закликав не фотографувати об’єкти.

“Це – військовий злочин, – каже очільник Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. – Обстріляний об’єкт – цивільної інфраструктури. Впевнений, що саме завдяки дисциплінованості громадян немає смертей. Тому завжди йдіть в укриття, коли чуєте сигнал тривоги. Розцінюємо це як удар з метою знищення цивільного населення та залякування”

Внаслідок удару по Чорткову багато постраждалих будинків, повибивані вікна, пошкоджені балкони, зараз працює комісія, яка фіксує збитки, для того, щоб відшкодувати їх. Частина людей, оселі яких постраждали, відселені.

Володимир Труш подякував медикам, які під час повітряної тривоги, під загрозою повторного удару працювали на місці події.