Головна Новини Ракетний обстріл Тернополя: окупанти вдруге знищили бізнес тернополянки

Ракетний обстріл Тернополя: окупанти вдруге знищили бізнес тернополянки

Вдруге російська ракета знищила бізнес Олександри Борко. Після потрапляння ракети в Харкові в її з партнерами підприємство, дівчина наважилася почати в жовтні власну справу з нуля. Внаслідок російського ракетного удару по Тернополю 13 травня, її бізнес вдруге зазнав руйнувань через російську агресію.

Про це пише “Суспільне”. 

Тернополянка Олександра Борко прийшла в приміщення, де раніше був її бізнес, аби забрати вцілілі речі. До ракетного обстрілу Тернополя 13 травня тут працювали швачки, шили постільну білизну, розповідає Олександра, пакували та відправляли в різні куточки країни. Зараз підприємиця досі рахує збитки, каже, це тисячі гривень.

“По тканинах зараз дуже складно сказати, дуже багато порізано, багато в попелі, в склі дрібному. Це тканина. Це не пластик чи гума, яку помити і використати ще раз. Коли я в перший день зайшла в це приміщення, то воно було в диму”.

Олександра каже, займається бізнесом приблизно 5 років. На початку повномасштабного вторгнення в неї з партнерами було підприємство у Харкові, сама ж дівчина в Тернополі займалася волонтерством. У квітні до неї зателефонували та сказали, що після прямого влучання ракети в її приміщення, все згоріло.

“Тоді було складно. Я пам’ятаю, що декілька днів не могла відійти. В мене тоді був штаб, який я організувала на третій день війни, ми допомагали військовим по 10-15 бусів відправляли, фури, різні автівки військовим на передову”.

Зрештою, трохи відновившись, вирішила розпочати власну справу з нуля, взятися за пошиття постільної білизни. Розповідає, 18 жовтня минулого року вони запустили роботу, 13 травня її бізнес російська ракета знищила вдруге. У той вечір, пригадує, була неподалік офісу і бачила вибух.

“За 15 хвилин до вибуху я думала приїхати сюди, мені потрібно було забрати деякі речі. І чомусь мені в голову прийшла думка, що не треба їхати, бо вже була почалася повітряна тривога. І за 10-15 хвилин стається вибух. Я не бачила куди саме прилетіло, я бачила спалахи і чула вибухи. Люди почали тікати в різні сторони”.

Камери відеоспостереження зафіксували два вибухи, після другого двері її офісу винесло вибуховою хвилею. Дівчина каже, до ранку не могла заснути.

“Тоді вранці о 5 годині знову були прильоти, я їх чула, бо не спала. Прилетіло на приміщення там, де працюють мої батьки на саму територію. Вони поїхали туди, а я взнала про своє приміщення після 9. В мене почалася істерика. Тут все було в диму, там ще горіло. Побачила все на власні очі і 3 години була в стані афекту, не знала що робити. Руки опустилися, бо це вдруге. І дуже складно знову бачити таку картину”.