Головна Новини Райлікарня на Тернопільщині отримає від уряду Японії понад 2 млн грн

Райлікарня на Тернопільщині отримає від уряду Японії понад 2 млн грн

Козівська центральна районна комунальна лікарня отримає кошти на купівлю сучасного медичного обладнання.

У даному медзакладі реалізовуватиметься проект модернізації медичного обладнання, межах якого буде закуплено та встановлено цифровий рентгендіагностичний комплекс на 2 робочі місця. Його загальна вартість – 2 170 000 грн.

Кошти надасть Уряд Японії у рамках Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019 року. Загалом Україна отримає близько 800 тис. дол. США для реалізації дванадцяти проектів у сфері охорони здоров’я, соціального захисту та освіти у різних регіонах України, пише Думай.

Довідково:

Програма КУСАНОНЕ має на меті розвиток мирного суспільства, вякому жодна особа не залишена поза увагою. Неприбуткові організації можуть взяти участь у конкурсі для отримання гранту, заповнивши форму заявки, що розміщена на сайті Посольства www.ua.emb-japan.go.jp. У 2018 році було розглянуто близько 500 заявок.

Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ профінансовано 139 проекти на суму близько 10 млн. дол. США у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо.

Ці гранти є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд. дол. США.

Зокрема, з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ в Україні на загальну суму 1,87 млрд. дол. США.