Головна Новини Радник глави МВС пригадав, як створювався батальйон «Тернопіль»

Радник глави МВС пригадав, як створювався батальйон «Тернопіль»

П’ять років тому, 7 травня 2014 року, було створено батальйон спецпризначення «Тернопіль». Про те, хто доклав до цього зусиль, пригадав депутат Верхоної Ради попереднього скликання, нині – радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

«40 перших добровольців з Тернопільщини. Сказати наскільки це було важко в перші місяці – це нічого не сказати. На моє неодноразове звернення підключитися до цієї місії до депутатів всіх рівнів,крім Володимира Бойка,політиків,чиновників,бізнесменів …не виявив бажання,по незрозумілих причинах,ніхто. Пошита на замовлення форма, взуття, бронежилети, дощовики, карімати, одіяла,транспорт та інше спецспорядження – це ще не вся допомога бійцям батальйону,яка лягла в перші місяці на наші з сином плечі», – написав Апостол у фейсбуці.

https://www.facebook.com/apostolmv/posts/1157032627809861

Також він навів своє звернення до небайдужих щодо допомоги у створенні батальйону «Тернопіль».

«Менше пафосу, а більше конкретних справ – це девіз сьогодення, коли від кожного з нас вимагається бути свідомими та відповідальними перед загрозою, що нависла над цілісністю та суверенітетом нашої держави.

Не слів, а справ вимагає сьогодні від нас суспільство.

Сьогодні звертаюся до всіх, хто так палко і голосно говорить про патріотизм, хто голослівно вболіває за суверенітет та незалежність нашої держави. Насамперед, до депутатів усіх рівнів, до політичних та державних діячів. Країна у небезпеці, а щоб боронити її, кожен з вас повинен поділитися тими благами, які отримували від народу протягом усіх років незалежності. Маєте мужність, ставайте у ряди захисників, як ті люди, що сьогодні несуть службу на Луганщині, Донеччині, хто в спецбатальйонах та спецзагонах народної самооборони.

Закликаю виконати свій громадянський обов’язок і бізнесменів, і підприємців, і звичайних людей, бо від кожного з нас залежить майбутнє України».