Головна Новини Піцайоло з Тернопільщини розповів, що можна робити з гречкою, купленою “на карантин”

Піцайоло з Тернопільщини розповів, що можна робити з гречкою, купленою “на карантин”

Відомий піцайоло з Тернопільщини Віталій Колошиць розповів, що можна приготувати з гречки, яку так масово закупили тернополяни “на карантин”.

“Вирішив і я купити собі гречку, а вже нема! Полиці маркетів там де мала бути гречка пусті! І всі блогери і кухарі ніби подуріли і пишуть про гречку. Ну я вирішив теж здуріти і зробити пост про гречку, плюс підкину вам кілька незвичайних рецептів з цією крупою (ви ж бо її накупили на пів року).

В мене гречка асоціюється з моєю прабабусею яка в ранньому дитинстві готувала її у вигляді каші зі смаженою печінкою та салатом з капусти❤️. Та вам не достатньо звичайної каші, тому кілька не традиційних смаколиків з цією нашумівшою крупою.

☑️ Гречано-курячі котлети по типу традиційних гречаників. Все так як гречаники, але замість свинини візьміть курячий фарш, додайте мелений розмарин, фенхель та надавіть часничку. Незвичайний та дуже цікавий смак!

☑️Гречаний плов. Візьміть свинину (краще звичайно баранину) цибулю, моркву, часник та гречку! Наріжте все великими шматками (крім гречки) обсмажте на олії в казані і замість рису додайте гречку, сиру. Додайте куркуму, гострий перець, зіру та морську сіль. Залийте водою та тушкуйте до готовності.

☑️Гречано-овочева запіканка. Візьміть болгарський перець, цибулю, стручкову квасолю, баклажани та часник. Обсмажте все на сковороді з олією та улюбленими спеціями. Додайте вже зварену гречку та обсмажте ще раз. Перекладіть все в ємкість для запікання за посипте тертим чедером (на крайняк російський пайдьот) Запечіть до золотої скоринки.

☑️спробуйте смажену гречку з грибами. Обсмажте лісові гриби (печериці тож норм) на сковороді та додайте сиру гречану крупу. Смажте поки почне стріляти, а потім по чуть-чуть додавайте курячий бульйон до повної готовності. Не забудьте гілочку розмарину туди.Абсолютно новий смак.

☑️Зваріть гречку в молоці з додаванням тростинового цукру. Треба варити до повного випарювання молока. Потім просто залити улюбленим йогуртом, додати чорниці та горіхи (я люблю в’ялену журавлину) Новий сніданок для спортиків готовий;)

☑️Кажуть можна її пророщувати та наминати. Не пробував. Хто пробував напишіть в коментарях.

?Напишіть свою незвичайну страву з цією «чудо» крупою.
?Кого в дитинстві напихали гречкою з молоком?
?до цих пір не переношу гречку з молоком.
?Став ?якщо сподобалась стаття
#гречка #гречкавирус”