Головна Новини Після шести годинної пиятики військовий “усунувся” від служби

Після шести годинної пиятики військовий “усунувся” від служби

5783976_ImageВійськовою прокуратурою Тернопільського гарнізону Західного регіону України було встановлено, що 19 червня поточного року майор К., будучи черговим військової частини, маючи на озброєнні пістолет ПМ із набоями, протягом понад 6 годин обов’язки чергового не виконував, вживав алкогольні напої на території військової частини, після чого від служби усунувся – ліг спати.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

За вказаним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону складено 2 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.ст. 172-15 (недбале ставлення військової службової особи до військової служби) та 172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення (розпивання алкогольних напоїв військовослужбовцем на території військової частини).

У травні-червні 2015 року військовою прокуратурою складено та скеровано до судів 20 адмінпротоколів відносно 19 військовослужбовців, у тому числі – стосовно 2 офіцерів, за вчинення останніми військових адміністративних правопорушень, передбачених ст.ст. 172-15 та 172-20 КУпАП.

Мають місце й інші рішення за результатами розгляду окремих адмінпротоколів.

Зокрема, у травні 2015 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області за розпивання алкогольних напоїв під час несення служби у добовому наряді притягнутий до адміністративної відповідальності солдат І. – за порушення закону його оштрафовано на суму 1190 грн.