Головна Новини Після “Лемківської ватри” волонтери “Солідарності” привели в порядок 40 га (фото)

Після “Лемківської ватри” волонтери “Солідарності” привели в порядок 40 га (фото)

Традиційний фестиваль «Дзвони Лемківщини» ось уже сімнадцятий рік збирає лемків та поціновувачів цієї культури в урочищі Бичова на Монастирищині. Цьогоріч на колоритне святкування з’їхалося близько трьох десятків тисяч людей зі всієї України та з-за кордону. Для того, щоби гості свята відпочили з комфортом та лише з приємними враженнями повернулися додому чималу роботу провели волонтери.
BvETKwKZ5fM
За словами активіста Тернопільської територіальної організації партії “Солідарність” Юрія Пителя, попотіти довелось чимало, адже незважаючи на спеку, територію урочища площею 40 га, потрібно було привести в порядок. «Ми приїхали на фестиваль на день раніше, аби прибрати територію та допомогти встановити торгові точки. Під час фестивалю слідкували за порядком, а вночі охороняли територію, – зазначив Юрій Питель. – Та найбільше роботи припало на другий день фестивалю, коли після гучних гулянь потрібно було прибрати сміття. А його, на жаль, було чимало».
Підтримав волонтерів і депутат Тернопільської міської ради від “Солідарності” Павло Бич: «Я дякую усім, хто  проявив небайдужість, громадянську позицію, долучився до процесу та допоміг забезпечити комфорт для гостей нашого краю».