Головна Новини Після вбивства двох тернорпільських поліцейсьих керівництво нацполіції зробить висновки

Після вбивства двох тернорпільських поліцейсьих керівництво нацполіції зробить висновки

Після загибелі двох поліцейських у Тернопільській області внаслідок стрілянини, яку відкрив місцевий житель, буде зроблено відповідні висновки та будуть більш ретельно готувати поліцейських до збройного опору.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк у коментарі 112 Каналу.

“Враховуючи цю ситуацію, будуть відповідні висновки, які буде спрямовано на ще більш ретельну роботу з огляду на те, що правоохоронці повинні завжди бути готові до того, що проти них часто може бути застосовано зброю. Злочинці часто чинять збройний опір”, – зауважив Шкіряк.

Він підтвердив, що на місці події перебуває голова Нацполіції Хартія Деканоїдзе. Розслідування триває.

Щодо екіпірування поліцейських Зорян Шкіряк сказав, що остаточні висновки будуть після детального розслідування, однак нагадав слова Деканоїдзе, яка повідомляла, що загиблі правоохоронці були в бронежилетах.

Загалом, за його словами, поліцейські готові до збройного нападу.

“Поліція готова протистояти таким випадкам. Я думаю, що цей випадок не можна розглядати як погіршення криміногенної ситуації, оскільки це побутова ситуація. Злочинець спочатку застрелив дружину, а потім, напевно, перебуваючи у відповідному стані, здійснив і вбивство двох працівників, застосувавши зброю і поранивши працівника Національної позиції. Тому зараз мені досить важко робити висновки на відстані”, – сказав Шкіряк.