Головна Новини Під час хресного ходу в Почаєві помітили прочан із провокаційними футболками та...

Під час хресного ходу в Почаєві помітили прочан із провокаційними футболками та прапором з «ДНР» (Фото)

Під час хресного ходу до Почаївської Лаври серед прочан УПЦ (МП) очевидці побачили людей у футболках з написами, які закликали до війни. Також в натовпі були паломники, що несли прапор, під яким воюють російські інтервенти, зокрема так званої «ДНР», на сході України, пише zaxid.net

Як пише РІСУ, 25 серпня користувачі соціальних мереж в Почаєві помітили десятки чоловіків, які прийшли в місто з учасниками хресної ходи. Усі вони були одягнені в чорні футболки, написи на яких закликають готуватись до війни.

Світлини таких прочан на своїй сторінці у Facebook поширив архієпископ УПЦ (КП) Євстратій (Зоря).

«Приготуйтеся до війни… Тільки що прислали сьогоднішні фото з Почаєва. Пишуть про десятки чоловіків в однакових футболках, напис на яких починається зі слів «Приготуйтесь до війни…» (це слова з книги пророка Йоіла 3: 9-10). Прийшли з учасниками хресного ходу з Кам’янця-Подільського. «Російська православна армія»? Слов’янськ-2?», – пише архієпископ.

Згодом депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця повідомив, що звернувся з цього приводу до правоохоронців, які провели профілактичні бесіди з цими прочанами. Їм також порадили змінити одяг.

«За наявною у мене інформацією особи, зображені на фото, були встановлені відповідними службами та структурами 25.08.2018 р. (в день поширення цієї інформації). З ними проведено «відповідні бесіди» та рекомендовано змінити свою «форму одягу». Порушення чинного законодавства у цьому випадку відсутнє, оскільки на футболці було процитовано напис із Біблії», – написав Тарас Паляниця у Facebook.

«Релігійна правда» з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомила, що футболки з написами, які закликають готуватись до війни, паломникам роздали організатори ходу – представники Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП). Чоловіки пояснили, що «футболки видавали організатори ще на початку ходу».

«Організатори ходи – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Поки знаємо, що це так звані «православні хрестоносці». Футболки їм видали ніби для того, аби виділити їх з загальної маси. Свою причетність до якихось силових організацій ці чоловіки заперечують, –повідомив співрозмовник. – Кількох ми опитали. Вони жителі сіл Хмельниччини. Проводимо перевірку».

За інформацією митрополита УПЦ (КП) Антонія (Махоти), чоловіки нібито мають стосунок до охоронних структур з Хмельницької області. Зокрема, частина з них працює в приватних компаніях, які надають послуги з охорони.

Окрім того, «Релігійна правда» також повідомляє, що під час ходу у прочан УПЦ (МП) помітили православний прапор «армії ДНР». Першим світлини прочан із прапором поширив медійник Дмитро Полюхович. Він виклав фотографію з хресного ходу, де можна побачити червоний прапор із зображенням Спаса Нерукотворного. Саме такі прапори у липні 2014 року освячували місцеві священики в Донецьку для російських інтервентів та найманців – для так званої «армії Новоросії».

Прочани з корогвою під час хресного ходу до Почаєва

Російські найманці у липні 2014 року на окупованому Донбасі з червоними корогвами

Як раніше писав ZAXID.NET, у лаврі моляться за російського царя Миколу ІІ. Також сайт розташованої Свято-Успенської Почаївської лаври (УПЦ Московського патріархату) розміщений на російському сервері.