Головна Новини Під час купання в річці Серет відпочиваючі виявили вибухівку

Під час купання в річці Серет відпочиваючі виявили вибухівку

Сапери-водолази ДСНС Хмельниччини вилучили з річки три вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни18 липня відділенням підводного розмінування групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області було вилучено з річки три вибухонебезпечних предмети, а саме: 82 мм мінометну міну та два артснаряди калібру 152 та 105 мм.

Дані вибухонебезпечні предмети було виявлено місцевим населенням під час купання в річці Серет поблизу села Івачів Тернопільської області.

Дані небезпечні знахідки було передано колегам-піротехнікам з Тернопільщини для подальшого знищення. ДСНС України звертається до громадян із застереженням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101»!