Головна Новини Під Тернополем споруджують «Водну арену», подібних якій в Україні немає

Під Тернополем споруджують «Водну арену», подібних якій в Україні немає

На річці Серет під Тернополем виходить на фінішну пряму будівництво першої черги масштабного спортивно-розважального проекту, аналогів якого поки що немає в Україні. На базі веслувального каналу, що був місцем проведення представницьких змагань ще за радянських часів, споруджують «Водну арену Тернопіль».
Вона має стати унікальним центром розвитку водних видів спорту європейського зразка.
Об’єкт займе площу в 25 гектарів, там будуть, зокрема, трибуни на мінімум 1 тисячу глядачів, спостережні вишки, інфраструктура для спортсменів та все необхідне для проведення змагань міжнародного рівня.
За словами директора Тернопільської комплексної дитячо-юнацької школи з водних видів спорту Богдана Балабана, на 2022-й рік уже заплановано проведення на новому об’єкті чемпіонату світу з веслування на драгонботах (човнах-«драконах»).
Як повідомляє прес-служба Тернопільської облдержадміністрації, реалізація проекту розпочалася наприкінці 2017-го. Впродовж минулого року на будівництво було витрачено 17,6 мільйона гривень (10,5 мільйона —  з Державного фонду регіонального розвитку та 7,1 — співфінансування з бюджету Тернопільської міськ­ради).
Ці гроші пішли в основному на поглиблення русла, укріплення берегової лінії, прокладання дороги вздовж каналу та зведення трибун. Цьогоріч заплановано освоїти приблизно стільки ж коштів. А загальна вартість проекту перевищує 68 мільйонів гривень.