Головна Новини Під обстріл у Чорткові потрапили переселенці з Харкова

Під обстріл у Чорткові потрапили переселенці з Харкова

Переселенці з Харкова потрапили під обстріл у Чорткові, який окупанти здійснили 11 червня. Жінка та її 12-річна донька зверталися по допомогу до Чортківської центральної міської лікарні.

Пресслужба Чортківської міської ради повідомляє, що жінка з сім’єю живе в Чорткові вже два місяці. На прохання жінки в опублікованому відео змінено її голос та ім’я.

Переселенці проживали в одному із чотирьох будинків, які найбільше постраждали після вибухів. В момент прильоту ракет уся сім’я перебувала вдома, пише Суспільне

“Негода була і вже це насторожило, було моторошно. А вже коли сирена розпочалася, дитина пішла в коридор. Друга дитина лежала на підлозі вздовж стіни, де ми постелили ковдру. У нас вікно й кут, там стояв диван. І ми з чоловіком сіли вздовж стіни в куті. Потім прийшла дитина, щось їй було лячно сидіти в коридорі, й вона прийшла до нас на диван. А потім ми почули цей гуркіт. Ми зрозуміли, що летить ракета. Чоловік каже: “Летить до нас”.

За словами жінки, дитина встигла лягти на диван, а вони хотіли піднятися та вибохова хвиля знесла їх на підлогу.

“Це перший вибух, а другий за мить пролунав. І потім нас понесло по склу, коли розірвалося. Я почала шукати дитину. Вона каже: “Все добре”. Вона сама до нас з ліжка спустилася. Тобто, її минуло. Якби вона сиділа, то не знаю, що б було. А так вона лягла і все пролетіло далі. Один вибух, другий вибух і коли я вже почула голос однієї дитини, іншої дитини, чоловіка, то ми ще пару хвилин зачекали, чи буде ще. Потім встали й крізь вікно побачили, що горить газ. Запанікували. Побачили, що ще поруч автівки стоять”.

Жінка розповіла, що вони вирішили залишити будинок.

“Вирішили, що потрібно вибиратися звідси, але не знали, в якому стані будинок, щоб він не посипався. Так як ми переселенці, у нас речі завжди були в торбах, ми знали, де вони стоять. Ми все схопили, взяли дітей і вибігли на вулицю. Побачили, що паркан зруйнований, що все горить. Побачили швидку допомогу, в дитини кров була, все обличчя було залите кров’ю. Ми побігли до швидкої. Перше, що сказала донька: “Мамо, це реальність? Це з нами?”, – розповіла переселенка з Харкова.

Медичний директор Чортківської центральної міської лікарні Денис Хаблак каже, що до закладу звернулися 23 людини, всі травмовані перебувають у задовільному стані.

“На цей час більшість людей переведені на амбулаторне лікування. Їм надали допомогу, вони виписані з медзакладу. Зараз всі люди знаходяться під наглядом сімейних лікарів”.