Головна Новини Під Вінницею затримали озброєних тітушок екс-власників «Мрії»

Під Вінницею затримали озброєних тітушок екс-власників «Мрії»

У вівторок, 12 вересня, вінницьким поліцейським вдалося знешкодити та роззброїти поблизу с. Писарівка Вінницького району близько 30 молодиків спортивної зовнішності. Агресивні тітушки перешкоджали руху сільгосптехніки, вилученої правоохоронними органами в ході слідчих дій, і погрожували виконавцям зброєю і силовою розправою. Поліція приїхала за екстреним викликом на місце події, де небезпечні молодики вже починали штовханину та розбірки, що невідомо чим могло закінчитись для учасників конфлікту.

При огляді автомобіля «Фольксваген», яким пересувалися правопорушники, правоохоронці виявили 2 одиниці нарізної і 3 одиниці мисливської зброї з відповідними боєприпасами та патронами. Зброю вилучили та відправили на експертизу, повідомляє «Моя Вінниця».

Особи тітушок вже встановлені – всі вони не місцеві. По фото з місця заворушки видно, що здебільшого це ті самі «спортсмени», які брали участь у силовому захопленні АТП агрохолдингу «Мрія» в м. Хоростків Тернопільської області влітку 2016-го, передає Обозреватель. Чому озброєні гастролери прибули на територію Вінницького району, а також причини своїх дій та мету збройних погроз пояснювати поліції молодики відмовилися. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством), що карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 2 років.

Відомо, що сільгосптехніка, вивезенню якої так активно перешкоджали тітушки, у 2014 році була вкрадена в агрохолдингу «Мрія». ЇЇ фіктивно перепродали колишні власники «Мрії» – родина Гут – своїм же підставним фірмам – «Глобал Фід», «Профіт Контроль» та ін. під час дефолту агрохолдингу та зміни керівництва. А після оскарження таких шахрайських дій у судах та повернення техніки «Мрії», зловмисники спробували вивезти техніку за межі України, але, зазнавши поразки, переховували її на території Вінницької області.

Правоохоронні органи техніку розшукали і взялися повертати її на відповідальне зберігання. Щоб завадити її вивезенню, молодики почали споруджувати на дорозі гори зі щебню, а на трасі навіть інсценізували ДТП за участю автомобіля з литовськими номерами.

На щастя, поліція оперативно зреагувала на дії правопорушників, роззброїли бандитське угрупування і забезпечила виконання судового рішення щодо сільськогосподарської техніки. Правова оцінка діям всіх учасників конфлікту буде дана в ході розслідування у рамках кримінального провадження.