Головна Новини Підсумки вересня: на якому етапі відновлення державних доріг Тернопільщини?

Підсумки вересня: на якому етапі відновлення державних доріг Тернопільщини?

Ремонтно-будівельний сезон в області триває вже 6 місяців. “Велике будівництво” державних доріг розпочали 22 березня. Затяжні дощі у вересні дещо сповільнили темпи дорожників, однак вдалося зробити все ж чимало.

На дорозі М-30 Стрий – Ізварине, котру у цьому році ремонтуємо до межі з Івано-Франківською областю, фінішний шар покриття вже влаштовано більшій частині. Ідеальний новий асфальтобетон влаштували від Тернополя до Бережан та від Бережан до межі області. Триває встановлення освітлення у населених пунктах, влаштування тротуарів. Дорожники укріплюють узбіччя на рівні фінішного шару покриття. Стартувало нанесення розмітки.Крім ремонту покриття лагодимо 13 штучних споруд у складі дороги. 8 мостами вже відкрито проїзд. Днями забетонували останні 3 мости (у Бережанах та Підвисокому).

Ремонт найдовшої територіальної дороги Т-20-02 Тернопіль – Скалат – Жванець перетнув “екватор”. Нагадуємо, у 2021 році ремонтуємо ділянку Смиківці – Гримайлів. Днями фінішувало фрезерування останнього відтинку цього маршруту між Смиківцями та Панасівкою. Тепер там укріплюємо основу дороги методом холодної регенерації. Влаштовується 22-сантиметрова “подушка”, котра забезпечить тривалу експлуатацію дороги.

Дороги Т-20-16 Бучач – Товсте почали відновлювати у вересні. Підрядна організація рухається з двох сторін: від Трибухівців до Язловця та від Товстого до Поділля. Сьогодні на обидвох відрізках завершено фрезерування зношеного покриття.

Тим часом на дорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече розмітку наносимо вже неподалік селища Товсте. Нагадаємо, два шари нового покриття вже влаштовано між Тернополем та Заліщиками.

Загалом за програмою Президента України “Велике будівництво” 2021 році у регіоні буде відремонтовано понад 230 км доріг державного значення та 18 штучних споруд: мостів та шляхопроводів.

Просимо водіїв звертати увагу на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися їхніх вказівок. Для уникнення затримок у дорозі, радимо виїхати заздалегідь або спланувати альтернативний маршрут.