Головна Новини Підставний поліцейський виманив в ланівчанки 2000$

Підставний поліцейський виманив в ланівчанки 2000$

З заявою про шахрайство 7 червня до працівників Лановецького відділення поліції звернулась місцева мешканка. Жінка розповіла, що стала черговою жертвою аферистів.

Схема стара, а потерпіла нова. Шахрай діяв впевнено та переконливо. За словами потерпілої, 6 червня близько 03:00 на мобільному телефоні краянки пролунав дзвінок. На кінці слухавки невідомий чоловік представився працівником правоохоронних органів.

Поліцейський повідомив неприємну новину: син жінки вчинив злочин, йому загрожує кримінальна відповідальність. Розповівши обставини події, чоловік запевнив і про можливий вихід з ситуації, але це буде вартувати чималі кошти – 2 000 американських доларів. Потерпіла погодилась на умови дозвонювача про перерахунок коштів. Шахраї навіть передали слухавку сину. Шокова жінка навіть не зрозуміла, що спілкується не з родичем, а ще з одним аферистом. Весь час невідомі тримали жительку району на зв’язку, аби та не зателефонувала до родича та в  поліцію.

За вказівками шахраїв ланівчанка спершу перерахувала 31 000 гривень на різні мобільні телефони, а потім ще 15 000 на банківський рахунок. Після успішних трансакцій заявниця таки зв’язалась з сином, який проживає в сусідній області, але її здивуванню не було меж: син спростував всю інформацію, яку повідомили невідомі матері. Потерпіла звернулась за допомогою до поліцейських.

Відомості про подію внесені в Єдиний реєстр досудового розслідування  відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Правоохоронці звертаються до краян, не довіряти телефонним шахраям. Застережіть рідних та близьких від подібних злочинів. Запевніть їх, що працівники поліції ніколи не телефонуватимуть з такою інформацією та не вимагатимуть здійснювати переказ коштів.

Пам’ятайте, усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Не робіть ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.