Головна Новини Підпільні гуральні на Тернопільщині процвітають

Підпільні гуральні на Тернопільщині процвітають

самогонкаЗ початку року співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 2,7 млн гривень.

Не потрапили до споживача 38 тис. літрів спирту та 1400 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв. Розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів, а також використання підроблених марок акцизного податку. У чотирьох провадженнях на даний час розслідування завершено, вони направлені до суду з обвинувальним актами.

За результатами розгляду матеріалів про адміністративні та кримінальні правопорушення судами прийняті рішення про конфіскацію підакцизних товарів на суму понад 350 тис.грн.

Цього року виявлено та припинено функціонування 2 підпільних цехів з виготовлення алкогольних напоїв. У організаторів вилучено сировину, обладнання та готовий до споживання сурогат вартістю понад 120 тис. грн, а також 1700 підроблених акцизних марок.

Зловмисники постійно вдосконалюють свої уміння і виготовлений ними фальсифікат зазвичай дуже важко відрізнити від оригіналу. Два ключові моменти, на які слід звертати увагу споживачам: марка акцизного податку та тара, в яку розлито алкоголь.

Тож громадянам у фіскальній службі радять бути пильними і при підозрі щодо легальності алкогольної продукції, яка потрапила до рук, звертатись до підрозділів податкової міліції для вжиття заходів реагування.