Головна Новини Підприємці з Тернопільщини проходять стажування у Німеччині

Підприємці з Тернопільщини проходять стажування у Німеччині

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна зустрівся з керівником проекту програми «Fit for Partnership with Germany» в Україні, Білорусі, Молдові Гідо Райнш. Дана програма для керівників та менеджерів підприємств, організацій ініційована Федеральним міністерством економіки та енергетики з метою налагодження контактів та взаємовигідного співробітництва з підприємствами Німеччини.

У листопаді 2017 року суб’єкти господарювання області мали нагоду ознайомитися з програмою та пройти співбесіду для безкоштовного стажування у Німеччині. За результатами співбесід, було обрано 6 представників місцевого бізнесу, 4 з яких уже повернулися зі стажування. Для інших претендентів навчання розпочнеться у жовтні.

На початку року Тернопільська облдержадміністрація підписала спільну заяву про співробітництво з Програмою Фдерального міністерства економіки та енергетики з перепідготовки управлінських кадрів «Fit for Partnership with Germany», відповідно до якої ОДА є членом відкритої партнерської платформи програми у Тернопільській області.

За словами Степана Барни, для Тернопільщини реалізація даної програми є дуже важливою: «Ми маємо бажання навчатися новому і переймати досвід Німеччини, а також зацікавлені у тому, щоб у майбутньому проводити такі проекти на території області. Для нас важливо, щоб якомога більше представників нашого бізнесу мали можливість пройти таке стажування».

Програма втілюється у 19 країнах світу. За словами Гідо Райнша, Україна є однією з давніх партнерів, тому є велике зацікавлення у подальшому довгостроковому співробітництві.

Також під час зустрічі голова ОДА наголосив на інвестиційній привабливості регіону та важливості співпраці з інвесторами.

Завтра, 3 липня, планується зустріч суб’єктів господарювання області з представниками програми GIZ «Fit for Partnership with Germany» щодо можливості страхування менеджерів експортно- та імпортно-орієнтованих підприємств під час проведення бізнес-сесій у Німеччині.