Головна Новини Підприємці з ринку «Аляска-ТЕР» просили підтримки у міського голови

Підприємці з ринку «Аляска-ТЕР» просили підтримки у міського голови

Конфлікт довкола ринку “Тер-Аляска” триває уже немало часу. З одного боку підприємці, котрі заключили відповідні договори на оренду, заплатили за торгові місця, перед святами привезли чимало товару, а з іншого боку – директор ринку, котрий переконує, що земельна ділянка на котрі люди торгують, є його приватною власністю і він планує там будівництво.  Через це Юрій Ворко намагався не пускати підприємців на територію ринку, опломбовував вхід. Та це не завадило людям. Вони таки потрапили на територію ринку і навіть почергово охороняли торгові місця.

З цього приводу сьогодні, 27 грудня, підприємці з ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» зустрілися з міським головою Сергієм Надалом та заступником міського голови Володимиром Дідичем щодо конфліктного питання функціонування ринку та здійснення на цій території їх підприємницької діяльності. Нагадаємо, що спірні питання виникли між двома сторонами – підприємцями та директором ринку.

Люди прийшли до міської ради, оскільки після сесії їх депутат повинна була підготувати звернення на розгляд постійної комісії щодо вивчення конфліктної ситуації, яка склалася на ринку, та опісля надання висновків профільної комісії надати пропозиції щодо створення спеціальної комісії з розгляду даного питання. Проте цього зроблено не було, відтак через два тижні деякі тернопільські підприємці звернулися у міську раду.

За результатами зустрічі міський голова запевнив, що поспілкується з директором ринку, щоб той вирішив з підприємцями зазначені питання. Також управлінню торгівлі, побуту та захисту прав споживачів дано доручення надати підприємцям інформацію щодо вільних торгових місць на інших ринках.

Джерело: Тернопільська міська рада